grafiska kurvor

Sökes: Fyra industridoktorander med fokus på dataintensiva tillämpningar

Industriforskarskolan Data Intensive Applications (DIA) rekryterar nu fyra nya industridoktorander till våra partnerföretag Electrolux Professional, Virtual Manufacturing, Ankarsrum Electric Motors och Micropower. Tjänsterna genomsyras av dataintensiva metoder som artificiell intelligens och maskininlärning.

En industridoktorand vid industriforskarskolan Data Intensive Applications (DIA) är anställd av ett företag och inskriven som doktorand vid Linnéuniversitetet. Företaget får ekonomiskt stöd från KK-stiftelsen, som är den externa organisation för finansiering som stöder forskarskolan. Doktoranden kombinerar regelbundet utvecklingsarbete med en doktorandutbildning och får stöd från en grupp forskare vid Linnéuniversitetet som handledare.

Electrolux Professional: Dataintensiva applikationer

Brinner du för kombinationen av big data och artificiell intelligens i ett verkligt projekt och är du villig att samarbeta med en industriell partner?

På Electrolux Professional tror vi starkt på att värdet kan genereras av data och att den avancerade användningen av AI-lösning i kombination med datautforskning kan hjälpa oss att bättre betjäna våra kunder och skapa bättre produkter. I rollen som doktorand kommer du att ha ett nära samarbete med våra företagsledare och andra nyckelspelare, för att förstå företagets mål och identifiera datadrivna strategier för att uppnå dessa mål.

Som industridoktorand på Electrolux Professional är ditt jobb att samla in en stor mängd data, analysera den, separera den väsentliga informationen och sedan använda avancerade programmeringsspråk som R eller Python för att extrahera insikter som kan användas för att öka produktiviteten och verksamhetens effektivitet.

Mer information och ansökan

Virtual Manufacturing: Virtuell digital tvilling och digitalisering av verktyg och metoder för omvandling till Industri 4.0

Visionen och målet för Virtual Manufacturing (VM) är att skapa en digital plattform som heter Virtual digital Twin (VT). Basen i plattformen kommer att vara en digital tvilling av en fabrik eller ett kontor.

VT-plattformen kommer att användas för förbättringsprojekt, underhåll, maskinflyttningar, kartläggning av värdeströmmar, spårningssystem – RTLS, lagerkontroll, övervakning och hantering av fabriker. Dessutom förväntas VT skapa nytta inom försäljning, platsförbättringar, fabriksöversikter, produktutveckling, processutveckling, ledningsuppföljning etc.

VT kommer att anslutas till alla typer av system och vara innehavaren av information. Målet är också att göra det dagliga arbetet enklare genom att skapa metoder och verktyg för digitalisering i omvandlingen till Industri 4.0.

Ämnesområde för tjänsten: Datavetenskap eller maskin-/industriteknik (med mjukvarukunskap) eller motsvarande.

Mer information och ansökan

Ankarsrum Electric Motors: Fokus på simulering

På Ankarsrum Electric Motors utvecklar och optimerar vi kontinuerligt nya och befintliga typer av motorer. Eftersom vi strävar efter att minska ledtiden och kostnaderna för dessa aktiviteter, är vi övertygade om att installation och användning av ett simuleringsverktyg skulle vara avgörande för att uppnå dessa mål.

I rollen som doktorand på Ankarsrum Electric Motors kommer du att bygga upp vår simuleringsförmåga och infrastruktur i nära samarbete med medlemmarna i vårt FoU-team och andra viktiga interna och externa intressenter. Din huvudsakliga initiala uppgift kommer att vara att etablera, bygga och verifiera genomförbara simuleringsmodeller för vårt utbud av DC-, universal- och BLDC-motorer. Dessa modeller kommer sedan att utgöra grunden för att ytterligare optimera effektivitet, prestanda, hållbarhet, kostnad och hållbarhet.

Industridoktoranden kommer att vara anställd på Ankarsrum Electric Motors i Ankarsrum och inskriven på forskarutbildningen vid Linnéuniversitetet. Därför har tjänsten vissa akademiska krav som måste uppfyllas.

Mer information och ansökan

Micropower: Mjukvara och lösningar

Micropower i Växjö söker nu en industridoktorand inom dataintensiva tillämpningar. Om du vill vara en del av Micropowers ständigt föränderliga värld och följa med på en spännande resa framåt, är det här tjänsten för dig. Software and Solutions är ett allt viktigare affärsområde för Micropower och att omvandla data till insikter och lösningar är en strategisk framgångsfaktor för framtiden. Med innovativa erbjudanden kan vi tillföra värde till vår hårdvara, hjälpa våra kunder att få ut det mesta av sin verksamhet, optimera kostnader, användning och mycket mer.

Utöver de formella akademiska kraven tror vi att du har erfarenhet av big data-analys, molnet och AI. Om du även har arbetat med visualisering och är bekant med verktyg som React JS+Native och XD/Figma (eller motsvarande) är det fördelaktigt men inte nödvändigt. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav. Industridoktoranden kommer att vara anställd på Micropower Group i Växjö och inskriven på forskarutbildningen vid Linnéuniversitetet. Därför har tjänsten vissa akademiska krav som måste uppfyllas.

Mer information och ansökan

Övriga företag

Övriga företag som är involverade i industriforskarskolan DIA är Combitech, Fortnox, HL Design, Kuka Nordic, SKF, Softwerk och Volvo CE.