Madame Nielsen

Spännande performancekonst och rundabordsdiskussion med Madame Nielsen på fredag och lördag i Kalmar

På fredag, i samband med konferensen Environmental Emergencies Across Media, kommer performancekonstnären Madame Nielsen att uppträda i Kalmar. På lördag morgon deltar hon också i en rundbordsdiskussion om konstens roll i den ekologiska krisen, tillsammans med konstnärer och kuratorer. Både hennes uppträdande och efterföljande rundabordsdiskussion är öppna för alla.

Madame Nielsen är en författare, musiker, performancekonstnär med bas i Danmark och Berlin. Genom en radikalt omdefinierande performance-praksis ställer Madame Nielsen – under en rad olika namn – ut och hon publicerar, samtidigt, litterära verk på danska och tyska. Ett av hennes senaste projekt var en klimatkritisk sång- och performanceföreställning i Köpenhamn, Verdensfrelserinden. Under hennes framträdande i Kalmar presenterar hon denna föreställning, innan hon, i samtal med Jørgen Bruhn, diskuterar sin konstnärliga praksis och hur denna hänger ihop med den planetära ekologiska krisen. Hon avslutar med att framföra låtar från föreställningen.

Lördag morgon deltar Madame Nielsen i en rundbordsdiskussion om konstens roll i den ekologiska krisen, tillsammans med konstnärer och kuratorer.

Madame Nielsens framträdanden är ett samarrangemang med Det kulturella universitetet.

 

Performance och diskussion i i Zenit, Culmen, Kalmar den 17/3., kl 13.30-15.00.

Madame Nielsens deltagande i rundbordsdiskussion i Lapis, den 18/3. Kalmar, kl 9.00-10.30.

 

Både hennes framträdanden är på engelska.

Länk till Madame Nielsen: https://forfatterweb.dk/oversigt/zbecknielsen00

Länk till konferensen: Environmental Emergencies Across Media - Conference