Samtal mellan utställare och elever under mässa i Radix

Välkommen till En dag på universitetet - en inspirationsdag om studier och studentliv

Onsdag förmiddag den 18 oktober välkomnar vi gymnasieelever och presumtiva studenter till Linnéuniversitetet och Universitetskajen i Kalmar. Det är dags för 2023 års upplaga av En dag på universitetet!

Dagen pågår 8.30- 12.00. Omkring 1 000 elever från Linnéregionen har bjudits in och intresset för att besöka Linnéuniversitetet är stort även i år.

I hus Radix arrangeras en mässa där eleverna har möjlighet att prata med, ställa frågor och inspireras av våra studenter och studievägledare.

Utöver det är dagen fylld med flertalet inspirationspass om våra utbildningar. Eleverna kan gå på rundturer för att få en inblick i både studier och studentliv.

Vi har också öppet i lokalerna som används för praktisk övning så som sjuksköterskeutbildningens kliniska träningscenter, Idrottsvetarlabbet, IoT-labbet, BusinessLab och Sjöfartshögskolans skolfartyg och simulatormiljö.

– Det här är en av årets stora höjdpunkter för oss här på universitetet. Vetskapen om att vi förmodligen träffar nästa generations forskare, företagsledare, entreprenörer och sjuksköterskor är inspirerande, säger projektledare Simon Stamming. 

Här finns programmet för En dag på universitetet