Bild från en föreläsning vid Växjökonferensen

Ledarskap i och av skolan – när omvärlden förändras

För 35:e året i rad arrangeras Växjökonferensen, vilket gör den till en av landets äldsta utbildningskonferenser. Det är en nationell mötesplats för samtal om aktuella och framtida skol- och utbildningsfrågor. I år kommer den att genomföras fysiskt efter två digitala år. Skolminister Lotta Edholm inleder konferensen och årets tema är Ledarskap i och av skolan – när omvärlden förändras.

Växjökonferensen arrangeras den 25-26 januari 2023 och speglar aktuell diskussion om utbildning och skola. Årets konferens belyser frågor som till exempel digitalisering, kulturell mångfald och hållbar utveckling, både som praktiska och idémässiga aspekter av ledarskap i och av skolan.

- Nu är det återigen dags för vår nationella utbildningskonferens som årligen arrangeras i Växjö. Varje år fångar vi upp ett aktuellt tema i skoldebatten och på årets konferens belyser vi ledarskapets roll i skolan, i en tid när omvärlden förändras. Detta år får vi dessutom träffas fysiskt igen och vi ser fram emot två givande dagar tillsammans med intressanta föreläsare och spännande samtal, säger Stefan Särnholm Ericsson, utvecklingsledare Regionalt utvecklingscentrum, Linnéuniversitetet,

Skolminister Lotta Edholm inleder konferensen

Under konferensen föreläser bland andra Bi Puranen, generalsekreterare för World Values Survey - Anna-Karin Wyndhamn, pedagog, forskare, debattör och programledare – Klas Bergling, ordförande i stiftelsen Tim Bergling Foundation – Alli Klapp, docent i pedagogik, Göteborgs universitet – Maria Risthammar, rektor, Ekkälleskolan och Årets rektor 2022 – Henrik Eriksson, professor, Chalmers Tekniska Högskola – Sofie Nilsson, förstelärare Rosengårdsskolan, Malmö stad, mfl. Moderator för Växjökonferensen 2023 är Niklas Källner.

Växjökonferensen riktar sig till utbildningspolitiker, tjänstepersoner, rektorer, fackliga organisationer, studie- och yrkesvägledare samt förstelärare och lärare på grundskola, gymnasium och högskola/universitet. Konferensen arrangeras av Växjö kommun, Region Kronoberg och Linnéuniversitetet.