Två personer på scen som får pris

Vinnare av Kristall- och Glasäpplet 2023

Vid Ekonomihögskolans avslutningshögtider på grundnivå delades studentföreningarnas pris för årets lärare ut, framröstade av studenterna själva.

I Kalmar heter priset Kristalläpplet, och tillföll i år Hans Allmér, med motiveringen:

Hans Allmér har genom sitt engagemang bidragit till ökad motivation och inspiration bland studenterna för att lära sig nya saker. Det pedagogiska förhållningssättet har bidragit till lärorika föreläsningar, engagerade studenter och utvecklande uppgifter. Denna form av undervisning, tillsammans med visuellt starka föreläsningar möjliggör nytt och kreativt tänkande där alla tankar och åsikter beaktas. Genom att vara ödmjuk, lyhörd och hjälpsam förmedlar läraren en känsla av att alla studenter ska lyckas. En stark passion, ständig motivation och konstant kvalitet är det tre styrkor som gör att Hans Allmér återigen vinner kristalläpplet 2023.

"Det är en stor ära och en otrolig glädje att för tredje året i rad vinna studenternas hjärtan" säger Hans om vinsten.

Växjös pris heter Glasäpplet, och vanns i år av Martin Holgersson, med motiveringen:

Årets vinnare är en lärare som ser varje student och är mån om att alla ska förstå. Personen gör lektionerna intressanta och pedagogiska och är väldigt tillgänglig för oss studenter på många olika plan. Läraren är otroligt driven och engagerad som verkligen vill att sina elever ska lyckas med bravur. Det är en person som också möter eleverna på ett bra sätt och gör saker som är mindre begripliga mer begripliga.

Martin säger: "Det känns hedrande, och det är en fin bas att bygga vidare och fortsätta utvecklas på."

Stort grattis till vinsten, Hans och Martin!