Elever och dator

Webbinarium: ChatGPT – möjlighet eller risk för skolan?

Vad är egentligen ChatGPT som alla pratar om? Hur funkar det och vad tror vi om framtiden där AI kommer att vara närvarande i skolan. På vilket sätt kan AI stödja lärandet? Vad ser vi för risker?

Skolans olika yrkesgrupper är varmt välkomna att delta i webbinariet som genomförs den 14 september. En inledande träff genomfördes i mars och lockade ett stort antal deltagare från hela landet. Det är tydligt att innehållet engagerar och det är viktigt att skolpersonal har uppdaterad kunskap och medvetenhet inom området.

Vi har bjudit in Johan Leitet lärare vid Linnéuniversitetet och programansvarig för webbprogrammerar-programmet, Fredrik Ahlgren lärare vid Linnéuniversitetet med fokus på IoT (Internet of Things). Johan och Fredrik har sedan ChatGPT släpptes i november djupdykt in i AI:s påverkan i människors liv och diskuterar detta i sin pod “Teknik i akademin” (som finns där poddar finns).

Mer information

Fredrik Ahlgren och Johan Leitet diskuterar ChatGPT och dess betydelse i filmer som går att se på Youtube. Den första filmen introducerar verktyget och den andra filmen går djupare in på frågan hur detta kan påverka studier och examinationer framöver.

Webbinariet presenteras av TeMa Linné – centrum för skolsamverkan, RUC-IT (fakulteten för teknik, Linnéuniversitetet) och Kodcentrum (programmering för barn).