Ylwa vid havet

YLWA's poplåt ”All In Or Out” är redo att erövra sommarens spellistor

Genom att läsa kurser i singer-songwriting är Ylwa Åberg på väg att ta sitt låtskrivande och artisteri till nästa nivå. Nu släpper hon ”All In Or Out”– en poplåt som enligt låtskrivaren själv är precis vad sommaren behöver.

Inspirationen till låten fick Ylwa under resa till Linnéuniversitetet partnerlärosäte Popakademie i Mannheim, Tyskland. Här fick hon skapa musik med studenter från bland annat USA, Nederländerna och Tyskland under ett ”International Band and Business Camp”.

– Det var spännande att få lära sig varandras arbetssätt och samtidigt få möjligheten att använda oss av de verktyg vi lärt oss under kursen. Vi befann oss i en kreativ miljö där musik skrevs i alla rum, det sjöngs i korridorerna och jammades på kvällarna, beskriver Ylwa.

Under några intensiva dagar arbetade hon med en tysk producent vid namn Jan Fries.

– Han visade mig en produktion som saknade text och melodi. Direkt fick jag text- och melodidéer och bestämde mig för att låten skulle bli en glad poplåt. Därefter slog jag mig ner och improviserade. Inom en timme hade jag skrivit färdigt låten, berättar hon.

Efter resan färdigställdes låten genom justering av små detaljer och Ylwa höll kontakten med Jan via mejl samtidigt som han arbetade i sin hemmastudio. Nu är låten klar för att släppas.

– Låten handlar om att jag, liksom många andra, måste arbeta för att må bra och den efterlängtade fredagskvällen kan kännas både bra och dålig. Genom texten vill jag få fram att just den här kvällen är bäst och då är det okej att glömma verkligheten ett tag.

"All In Or Out" är poplåten som sommaren behöver!

Ylwa Åberg

Ylwa ser fram mot släppet och hur låten kommer att tas emot.

– ”All In Or Out” är poplåten som sommaren behöver! Jag hoppas att mina lyssnare tycker om låten lika mycket som jag och att låten kommer att hamna i sommarens fest-spellistor, säger hon.

Hon beskriver att hon avslutar kursen med blandade känslor, men att utbildningen har gett henne mer än vad hon någonsin hade kunnat föreställa sig. Nu blickar hon framåt.

– Under sommaren ska jag både uppträda med min musik och släppa en till singel! Hur hösten ser ut vet jag inte än men vad jag vet är att jag kommer fortsätta skriva och släppa mer musik, avslutar Ylwa.

”All In Or Out” släpps på Spotify och Apple Music under namnet YLWA fredagen den 2 juni.

Fotograf: Amanda Mattisson