Linnéuniversitetets medel för doktorandmobilitet bygger broar mellan Sverige och Indonesien
Med stöd av Lnu-medel för doktorandmobilitet har Ester Jayadi, doktorand vid Ekonomihögskolan, haft möjlighet att samarbeta med Syiah Kuala University (USK) och Gadjah Mada University (UGM) i Indonesien.
— Det här samarbetet har berikat mina kunskaper om både teoretiska och praktiska aspekter av beredskap, informationssystem och prestationshantering inom ramen för den humanitära försörjningskedjan.
En av aktiviteterna var en fokusgruppsdiskussion med titeln "Integration of Information Systems for Humanitarian Supply Chain Performance Management". Evenemanget syftade till att identifiera informationsbehov och utforma ett effektivt system för att hantera den humanitära försörjningskedjans prestanda. I mötet deltog nyckelpersoner från Aceh Disaster Management Agency, Islamic Relief, Health Polytechnic of the Ministry of Health Aceh och Tsunami and Disaster Mitigation Research Center.
Diskussionen möttes av entusiastiska gensvar och deltagarna deltog aktivt i diskussionerna och gav värdefull respons. Dr. Safrizal Rahman MKas SpOT, dekanus för medicinska fakulteten vid Syiah Kuala University, och Dr. Rina Suryani Oktari, S.Kep., M.Si, vice dekanus för student-, alumni- och partnerskapsfrågor vid medicinska fakulteten, Syiah Kuala University, betonade vikten av att integrera fragmenterade informationsresurser i den humanitära försörjningskedjan genom effektiva informationssystem.
Insikter från Gadjah Mada University var särskilt upplysande. Dr. Ir. Dina Ruslanjari, M.Si, chef för masterprogrammet i katastrofhantering, lyfte fram frågor som maktkamper mellan humanitära organisationer, det kritiska behovet av integrerade informationssystem och vikten av att rikta in sig på större befolkningar i undersökningar. Dr. Retnadi Heru Jatmiko, M.Sc., lektor vid institutionen för geografisk informationsvetenskap, chef för fjärranalyslaboratoriet och akademisk kvalitetssäkringschef för masterprogrammet i katastrofhantering vid forskarskolan, UGM, betonade nödvändigheten av beredskap, såsom riskbedömningar, och standardisering av informationssystem i den humanitära försörjningskedjan.
Under besök på universiteten Syiah Kuala och Gadjah Mada etablerade Ester värdefulla kontakter med indonesiska institutioner och fick starkt stöd från båda universiteten.
— Jag engagerade mig med cirka 500 lokala icke-statliga organisationer, 50 internationella icke-statliga organisationer och statliga organisationer i 38 provinser och 416 regeringar genom både fysiska möten och Zoom-möten. De insamlade uppgifterna har varit avgörande för mina artiklar och min avhandling, och de har grundligt förberett mig för kommande konferenser och tidskriftsinlämningar. Detta samarbete har avsevärt främjat min forskning och etablerat en solid grund för framtida partnerskap och innovationer inom katastrofhantering.