Fortbildning för språklärare på Linnéuniversitetet.

Aktuellt för språklärare våren 2024

På Linnéuniversitetet finns kurser och program för blivande språklärare, men även fortbildning för dig som vill bredda eller fördjupa din ämnesdidaktiska och språkliga kompetens.

Ämneslärarprogrammet

Vill du bli lärare på högstadiet eller gymnasiet ska du välja ämneslärarprogrammet. Det är en utbildning på 300–330 hp, inklusive verksamhetsförlagd utbildning (praktik). Programmet ger en ämneslärarexamen i två ämnen och förutom ämnesstudier så ingår även ämnesdidaktik, utbildningsvetenskap och verksamhetsförlag utbildning.

Ansökan till höstens lärarprogram är öppen till den 15 april

Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU

Vill du jobba som högstadie- eller gymnasielärare och har redan ämneskunskaper, men saknar den pedagogisk-didaktiska delen för att bli behörig språklärare? Då är Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) något för dig.

Nordiskt masterprogram för språklärare

Är du lärare i engelska, franska, spanska eller tyska? Genom detta masterprogram kan du bredda och fördjupa din ämnesdidaktiska och språkliga kompetens. Programmet ges på distans och du kan välja om du vill läsa på deltid eller heltid.

Nätverk för språklärare

Är du klasslärare i årskurs F–3 eller 4–6 och intresserad av fortbildning och den senaste forskningen inom engelskundervisning i skolans tidiga år? Då är Språklärarnätverket English for Young Learners något för dig. Eller är du chef och behöver hjälp med kompetensutvecklingsprogram för lärare som undervisar i engelska? Då är Språklärarnätverket English for Young Learners ett forum som hjälper dig!
Läs mer om Språklärarnätverket English for Young Learners

Är du språklärare och intresserad av fortbildning och den senaste forskningen inom språk- och litteraturdidaktik? Då är Språklärarnätverket för ämneslärare något för dig. Eller är du chef och behöver hjälp med kompetensutvecklingsprogram för lärarna i språk på skolan eller i kommunen? Då är Språklärarnätverket för ämneslärare ett forum som hjälper dig!
Läs mer om Språklärarnätverket för ämneslärare

Gymnasiedag på institutionen för språk

Linnéuniversitetet har en tradition att språklärare och elever bjuds in till institutionen för språk för att möta lärare, studenter och få en inblick i hur språkstudier går till på ett universitet. Målgrupp är språklärare och elever med minst steg 4 och i engelska steg 6, samt studievägledare och rektorer. Under dagen genomförs möten med företrädare och studenter för ämnen engelska, spanska, tyska och franska.
Läs mer om senaste dagen som genomfördes i februari. Hör gärna av dig om du vill vara med på sändlistan inför kommande inbjudningar!