Agnes Mai framför årets Växjö Pride-låt

Årets Växjö Pride-låt, ett oväntat val

De två singer-songwriter-studenterna Agnes och Andreas står bakom årets Växjö Pride-låt, A Fairy Godmother and a Gentleman. Hon är låtskrivare och han är producent. Låtens huvudtema är att alla ska kunna vara sig själva och bejaka alla ens sidor utan att känna sig begränsade. Låttiteln anspelar både på det feminina och det maskulina som ofta finns inom oss alla.

- Jag vill förmedla en känsla av frihet. Att du kan vara den du är och att det är okej att vara olika i olika situationer. Det finns många sidor av en människa och jag vill lyfta fram att det går att vara till exempel tuff och mjuk på samma gång, berättar Agnes som går under artistnamnet Agnes Mai.

Andreas vill att de som lyssnar på låten ska känna att de får ett positivt meddelande levererat på ett mysigt och nice sätt. Han berättar att de lagt många timmar bakom låten och framförallt på att få till bastrumman och de olika stämmorna.

- För att få till en känsla av att Agnes har en kör bakom sig i låten har hon fått sjunga in de olika stämmorna med olika röster. Ena gången sjöng hon med mer nasal röst och andra gången med en djupare röst. När vi la ihop ljudspåren får lyssnaren en känsla av att det är flera olika personer som sjunger, förklarar Andreas.

Agnes började sjunga som treåring och har alltid gillat sång och musik. Eftersom denna låt inte är en typisk partylåt blev hon förvånad när hon fick reda på att den blivit utvald till årets Växjö Pride-låt.

- Det var väldigt roligt att de valde min låt men jag hade inte förväntat mig det. Jag kände att det var lite utmaning att få till mitt skrivande så att det skulle passa på Pride. Samtidigt tänker jag att det finns många olika människor och att alla inte gillar samma sorts musik. Jag hoppas på att min låt kommer att uppskattas, säger Agnes.

Andreas spelar alla instrument i låten som innehåller både bas, gitarr, trummor och tamburin. Efter Prideparaden i Växjö den 11 maj kommer Agnes dock att framföra låten själv på stora scenen i Linnéparken. Då kommer instrumenten vara förinspelade och Andreas kommer få njuta av Agnes ljuva stämma från publikhavet framför scenen.

 

Se filmen där Agnes berättar om årets Växjö Pride-låt.