Buddyprogrammet

Bli buddy till en internationell student i Kalmar eller Växjö

Svenska studenter matchas med internationella med syfte att stötta en nykomling och öka integrationen i studentlivet. Som buddy kan du finnas tillhands för en eller flera internationella studenter och få dem att känna sig välkomna och trygga på sin nya studieort, i Kalmar eller i Växjö.

”Buddy-programmet har gett mig så mycket och jag är oerhört tacksam att jag fått vara med så många gånger! Det har förgyllt mina studier och jag har knutit vänskaper över hela världen, vilket är guld värt”

”Min engelska har blivit mycket bättre vilket stärkt mitt självförtroende”

“Dom två terminerna jag var buddy var nog de bästa under mina studier. Rekommenderar alla att anmäla sig!

Så beskriver några studenter vad Buddy-programmet betytt för dem. Varje år kommer fler än 1 000 internationella studenter till Linnéuniversitetet. I Buddy-programmet matchas lokala (svenska och internationella) studenter med nya studenter från världen över, vilket bidrar till en dynamisk studentmiljö på båda campus.

Som buddy kan du finnas tillhands för en eller flera internationella studenter och få dem att känna sig välkomna och trygga på sin nya studieort, i Kalmar eller i Växjö. Ta en fika, visa dina favoritställen på campus eller i stan, lär dig något nytt! I rollen som en buddy kan du svara på vanliga frågor och ge råd om studentlivet. Allt det som är vardag för dig är nytt för dem!

Bli buddy för att:

  • Få nya vänner och nya perspektiv
  • Lära dig mer om andra länder & kulturer
  • Förbättra dina språkkunskaper
  • Bli mer förberedd inför egna utlandsstudier eller jobb i annat land
  • Utvecklas och ha roligt!

I anmälan kan du ange olika önskemål så som land, intressen, kön o.s.v.

Anmäl dig här!

Har du frågor innan du anmäler dig? Läs mer om buddyprogrammet eller hör av dig till Linnékåren, info@linnek.se eller på Instagram:

Linnékåren Kalmar

Linnékåren Växjö