Besökare på mässa

Fullt hus när nyfikna elever besökte campus i Växjö

Den 14 mars fylldes Linnéuniversitetets lokaler på campus i Växjö av nyfikna elever som fick inspiration om studier och studentliv. Samtidigt fanns det möjlighet att prova på olika experiment och aktiviteter inom naturvetenskap och teknik.

Under dagen fick 2 000 gymnasielever ta del av inspirationspass om olika utbildningar och gå på rundvandringar på campus och i våra lokaler. På mässan i M-huset var det full fart och eleverna fick möta studievägledare, lärare och studenter från program och utbildningsföreningar som svarade på frågor om hur det är att plugga vid Linnéuniversitetet. 

Det populäraste inspirationspasset stod polisprogrammet för, som fyllde Ikea-salen till bredden. Även Nilla Fischer drog många nyfikna besökare när hon berättade om sin resa från svenska fotbollslandslaget till polisstudent vid Linnéuniversitetet. Intresset för att lyssna på civilekonomprogrammet, psykologprogrammet, rättsvetarprogrammet och att plugga eller att praktisera utomlands var också stort.

– Vi är glada över att kunna ta emot så många gymnasieelever och andra som är sugna på att plugga hos oss. Vi hade besökare från olika delar av landet så som Göteborg och Stockholm, men också många från närområdet. Vi upplevde att de var nyfikna på och intresserade av utbildningarna som Linnéuniversitetet erbjuder, säger Ella Alvin projektledare för Inspirationsdagen.

Nytt för i år var evenemanget Science Linné som samtidigt förvandlade gallerian i K-huset till ett experimenthus. Där fick 900 inbjudna elever från årskurs fem till nio chans att möta teknik, naturvetenskap och matematik i alla möjliga sammanhang och former.

Se gärna filmen från dagen