Designutställning

Genom unik utställning visar studenter sin passion för design och hållbarhet

I helgen är det dags för utställning mitt i Växjö centrum. ”What’s going on?” är namnet på utställningen som belyser hur vi kan främja en hållbar förändring i samhället. Det är studenter från tre olika designutbildningar som ställer ut sina examensarbeten för att visa sin passion för design och hållbarhet.

Simone är en av studenterna och han berättar att utställningen tar upp allt ifrån hur design kan stärka den mänskliga samhörigheten till hur tillgängligheten kan förbättras på förpackningar och hur vi kan främja en hållbar framtid utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska perspektiv. Studenterna har arbetat aktivt så att alla, oavsett funktionsvariation, ska kunna ta del av utställningen.

Simone, designstudent Linnéuniversitetet

- Vi har till exempel valt att enbart vara på markplan så att alla ska kunna ta sig runt i lokalen. Detta begränsade vårt utrymme för utställningen men det var ett beslut som vi inte ville kompromissa med, säger Simone.

För besökare som är synskadade kommer appen NavilensGo göra det möjligt att ta del  av informationen om varje projekt genom tillgängliga QR-koder. Studenterna har också arbetat med Italienska palatset som gett dem byggmaterial till utställningen och Café OAS kommer att bidra med fika till alla besökare under vernissagen.

- Det som varit mest utmanande har varit att få alla olika projekt att samexistera och komma till sin rätt. Vår förhoppning är att besökarna ska få en aha-upplevelse och nya perspektiv på hur design kan användas för att skapa en bättre framtid, berättar Simone.

Han menar att de som unga designers har både sociala, ekologiska och ekonomiska perspektiv med sig. Studenterna vill genom deras designtänk inte bara påverka besökarna på utställningen utan också påverka på ett större plan genom att bidra till en hållbar samhällsutveckling för kommande generationer.

Mer information om utställningen hittar du här.

Se studenternas portfolios här.