Studenter går på kajen vid Linnéuniversitetet

Kalmar på topplistan över Sveriges bästa studentstäder 2024

Kalmar är med i toppen när Studentum listar Sveriges bästa studentstäder 2024. Det är möjligheterna att cykla genom staden, bostadsgaranti för nya studenter och goda chanserna att göra karriär efter studierna, som gör att Kalmar placerar sig i topp tre.

Varje år mäter Studentum vad deras användare värdesätter när de väljer vilken stad de ska plugga i. Resultatet presenteras i en topplista över Sveriges bästa studentstäder. Kalmar går nu in på en tredjeplats då studentstaden uppfyller flera viktiga behov.

Att hitta ett tryggt boende i sin studentstad är bland det viktigaste och tack vare Kalmar kommuns bostadsgaranti ser boendesituationen ljus ut för nya studenter i Kalmar.

Förutsättningar för kommunikationer rankas också högt i undersökningen. Då studenter i Kalmar har cykel- och promenadavstånd till det mesta som staden har att erbjuda, hamnar den också i den övre delen av listan när det gäller förutsättningar för kommunikationer och cykelvänlighet.

Om du väljer att studera i Kalmar finns det goda möjligheter att stanna kvar i staden för att arbeta på heltid inom det du har studerat.

– Kommunen arbetar aktivt för att fler studenter ska stanna kvar i staden efter deras studier. Ett långsiktigt arbete som verkar ge resultat, säger Alexandra Petrakou, universitetsstrateg på Kalmar kommun.

Att Kalmar kniper en tredjeplats på listan över 2024 års bästa studentstäder är glädjande för hela universitetet.

– Det är jätteroligt att man har möjlighet att söka utbildning vid Linneuniversitetet och plugga i en stad som värnar så mycket om studenterna, säger Maja Rudhe, sektionschef för studentrekrytering och studentkommunikation.

Läs mer om Studentums undersökning