Jordglob med växt på.

Låt oss hjälpa er som tillverkande industri att möta den gröna omställningen

Som tillverkande industri är det många standarder, regelverk och lagar att hålla reda på. Inte minst när det kommer till hållbarhet och den gröna omställningen. Du känner säkert till den nya EU-förordningen med fokus på ekodesign som träder i kraft under 2024. Men kanske är du osäker på hur detta kommer påverka ert företag och era produkter?

För att hjälpa er att möta den gröna omställningen erbjuder vi ett samarbete med våra studenter som läser sin masterutbildning i innovation med fokus på hållbarhet. Programmet är unikt i sitt slag då det kombinerar studenter från hela världen med bakgrund inom ekonomi, teknik och design. Detta innebär att ni kommer få hjälp att se på era produkter utifrån olika perspektiv. Studenterna har ett engagemang och kan bidra med nya idéer och infallsvinklar kopplat till innovation och hållbarhet. 

Win-win situation

Student på masterprogrammet i innovation

Vi ser detta som en win-win situation där ni under tre månaders tid får möjlighet att följa en innovationsprocess kring just era produkter. Samtidigt blir det en erfarenhet för studenterna av att jobba i skarpa projekt tillsammans med näringslivet. Detta är ett återkommande inslag i utbildningen och i år är temat ekodesign. 

 

 

Såhär säger Martin Åhlander, VD på Värnamo Sängkläder AB som arbetade tillsammans med studenterna under hösten 2023. 

Med ett professionellt arbetssätt levererade projektgruppen ett fint resultat vi kommer ha stor nytta av framöver. Rekommenderas varmt!

Martin Åhlander, VD på Värnamo Sängkläder AB

Marion var också en av dem som arbetare tillsammans med studenterna under förra året. Hon menar att de bidrog med stort engagemang i frågorna kring hållbarhet och ekodesign. Studenterna kom med flera konkreta förslag på hur Marion och hennes kollegor kunde implementera den nya EU-förordningen i sin verksamhet. 

It was a great learning experience for all of us involved and their input has been a great contribution to our work for sustainability.

Marion Nilsson, Environmental and Quality Coordinator at Be-Ge Frapett AB

Anmäl ert intresse redan idag

I höst kommer vi kunna samarbeta med 5 företag inom tillverkningsindustrin i Småland. För att underlätta planeringen sker urval löpande. Om du är intresserad men osäker på om just ert företag är aktuellt är du varmt välkommen att kontakta Peter Lerman via peter.lerman@lnu.se  eller på telefon, 070 388 63 59.

Kort introduktionsfilm av masterprogrammet i innovation