8 personer som står och kolla på fotografen

Lyckad programmeringskurs med nya samarbeten

Under sportlovet bjöd TeMa Linné in barn mellan 10-12 år till en programmeringskurs i Scratch. Kursen kunde ges tack vare Kodcentrum som tagit fram materialet och några av våra duktiga studenter som ställde upp som lärare i kursen.

Programmeringskursen genomfördes flera gånger under 2023, men denna vecka blev det lite annorlunda då vi bjöd in två företag att vara med, Sigma Technology AB och Softhouse. Tanken bakom det var att barnen får träffa förebilder från regionen som jobbar som utvecklare eller programmerare, för att inspirera dem till att allt är möjligt! Ledarna för kursen var Shota Napetvaridze, Maria Ihrmark och Floris van Der Staaij, tre studenter från institutionen för datavetenskap och medieteknik. Kursen gavs på engelska och svenska.

Det var jättekul att se hur barnen löste problem de stötte på och det märktes att de uppskattade Floris, Shota och Maria. Jag var själv aktiv som studentrepresentant i olika styrelser, mentor för studenter med ADHD och utbildningsansvarig för WÄDUR, så det var kul att få komma tillbaka och medverka i liknande event igen 😊.

Simon Thörnblad, Consultant, Sigma Technology Group, alumn Systemvetarprogrammet på Linnéuniversitetet

Ytterligare en nyhet under det här tillfället var samarbetet med Araby Park Arena och Centrumskolan i Växjö som skickade åtta glada och nyfikna barn till oss. Efter ett lyckat event på Araby Park Arena i höstas under Digitalidag, ville vi ge möjlighet till barnen att fördjupa sig i Scratch och upptäcka campusområdet.

Vi vill rikta ett stort tack till företagen Sigma Technology AB och Softhouse för deras positiva inställning till kursen och Araby Park Arena som möjliggjorde utflykten för barnen.

Nästa tillfälle för programmeringskurs blir på Påsklovet. Kolla på TeMa Linné webbsidan, anmälan öppnar snart.

Vi tipsar gärna om Kodboken.se där det finns mer material om ditt barn redan nu vill lära sig mera! Tack till Kodcentrum för fortsatt gott samarbete.

På bilden från vänster till höger: Yazeen Jasim, Robin Lundin, Amelie Olsen, Maria Ihrmark, Floris van Der Staaij, Simon Thörnblad, Erik Hult och Shota Napetvaridze (Cleas Olsén kunde inte vara med på bilden).