Tony Malm, Palle Hammarlund , C-Joe  och Diana Kambugu

Make Music Matter! i Mello på lördag!

På Kulturfestivalen i Stockholm förra sommaren tog idén till mellolåten 'Ahumma' form i Make Music Matter!-tältet på Sergels torg. Denna låt, framförd av artisten C-Joe, är nu en av årets Melodifestivallåtar.

Musiknätverket Make Music Matter! vid Linnéuniversitetet arbetar med att främja kreativitet och välmående bland unga genom olika musikprojekt. Under Kulturfestivalen förra året hade vi organiserat en rad musikaktiviteter i vårt tält där besökare fick chansen att utforska skapandet av musik i en mobil musikstudio, lära sig DJ-ing, uppträda och spela olika instrument.

Diana Kambugu från Make Music Matter!-teamet bjöd in artisten C-Joe till dessa aktiviteter. På plats mötte C-Joe sedan musikproducenterna Tony Malm och Palle Hammarlund, också från Make Music Matter!-teamet, och tillsammans påbörjade de arbetet som senare resulterade i låten Ahumma. Efter ytterligare arbete i Tim Bergling-studion skickades låten in till Melodifestivalen, där den nu tävlar i den andra deltävlingen i Göteborg, nu på lördag den 10 februari.

Ahumma beskrivs som en modern poplåt med influenser från afrobeats och bär med sig ett budskap om att hitta lugn och ro inom sig själv, oavsett omständigheterna. Denna musikaliska skapelse står som ett levande exempel på hur Make Music Matter! inte bara främjar kreativitet utan också ger möjlighet för talanger att blomstra och nå en bredare publik genom evenemang som Melodifestivalen.