Sabina med blommor i håret

Sabinas låt Taxi går hem hos lyssnarna

En bild tagen av misstag blev startskottet för Sabinas hit Taxi. Med 26 000 streams på Spotify redan de första två veckorna, hoppas hon kunna sprida glädje, pondus och sommarkänsla till sina lyssnare. Låten handlar om livet mellan 20 och 30 år som hon tycker kan vara både förvirrande och alldeles underbart.

Sabina har under de senaste åren velat satsa på musiken. Hon valde därför att börja plugga singer-songwriter, en kurs, som gett henne både verktyg och utmaningar för att utvecklas inom musikbranschen.  

– Det har varit hur kul som helst! Det är en sådan härlig känsla att vara omringad av människor som brinner för samma sak som en själv. Sen pushar våra lärare oss och försöker visa oss hur branschen funkar, vilket är sjukt intressant när man snart ska ge sig ut i världen och satsa, säger Sabina.

Att inspiration till låtar kan komma från olika saker eller skeende i livet är vanligt men för Sabinas del kom inspirationen från ett lite mer oväntat håll. 

– Vi hade en uppgift i skolan att skriva en låt utefter en bild i ens mobil. Jag hittade en som jag tagit av misstag i en taxi på väg hem från en utekväll. Så de första raderna "För lång väg hem, jag ringer taxi nu igen" är endast skrivna efter bilden, de första byggstenarna, berättar hon.

Låten Taxi handlar om att vara i den som Sabina upplever ”konstiga” åldern mellan 20 och 30 år.

– Jag har vänner som skaffat familj, och hus. Sen har jag dom vännerna som pluggar, reser för att ha kul, eller jobbar någonstans tillfälligt för att ta reda på vad man vill. Alla känns så förvirrade i den här åldern, och jag älskar det! Med låten vill jag förmedla att vi alla känner detsamma, men det gör inget för "tonerna ska sjungas ut i världen ändå".

Att låten har nått ut till lyssnarna är det inget tvivel på och det är något som Sabina är glad för. 

– Jag är helt överväldigad över responsen både innan och efter Taxi släpptes. Den har över 26 000 lyssningar på Spotify på bara två veckor, och alla skriver så fina saker till mig. Jag är otroligt tacksam!

I processen kring en låt ingår det flera roller och Sabina har jobbat nära sin producent.

– Hela resan med den här låten har varit så sjukt kul. Jag skrev den i skolan, fick feedback, spelade upp den för min producent Carl Gränsmark, som tur var gillade han den lika mycket som jag. Det har varit många timmar i studion, framförallt för Carl, men kul har vi verkligen haft, och det hörs nog i den färdiga produktionen, säger Sabina.

Med låten vill hon förmedla glädje, pondus och en känsla av sommar till sina lyssnare. Sabina räknar också med att släppa mer musik under året och ser fram mot vad som ska hända framöver. Som att spela låten Taxi live i sommar.

– Förhoppningsvis så får jag spela live mer och mer, det är det jag tycker är roligast. Jag ska först och främst släppa mer musik under 2024, men livespelningar blir det absolut. Det är roliga saker på gång hela tiden och jag har ett fantastiskt team bakom mig som vill det här lika mycket som jag. Så vi ses på gigs framöver och sjunger tillsammans avslutar hon.

Vill du lyssna på låten Taxi live?

Ta dig då till Båtsman Music i Västervik den 2:e augusti, då Sabina är förband till Daniel Lemma. Du kan också lyssna till henne under Stadsfesten i Kalmar, då hon spelar på Larmtorgets scen den 8:e augusti. Den finns såklart också tillgänglig på alla plattformar.

Fotograf: Adam Humlesol