Collage med bilder på sociala medieambassadörer

Bli vår nya sociala medie-ambassadör!

Tycker du att det är roligt att skapa innehåll för sociala medier och skulle kunna tänka dig att dela med dig av ditt studieliv? Vi söker studenter som vill göra just detta - skapa innehåll för våra sociala medie-kanaler under hösten -24 och våren -25. 

Som Linnéuniversitetets Sociala medier-ambassadör arbetar du tillsammans med tre– fyra andra studenter för att skapa inspirerande innehåll för studenter och de som funderar på att söka till universitetet. I dagsläget har vi Instagram, men även TikTok och Snapchat kan bli aktuellt. Du kommer att ha din egen Student takeover-vecka där du visar upp din personliga bild om hur det vardagliga livet är på Linnéuniversitetet. Utöver det kommer det också finnas extra möjligheter att skapa innehåll för annat som rör studentlivet. Här har du möjlighet att påverka vad du tycker är bra innehåll.

Du kommer ha nära kontakt med personal från Kommunikationsavdelningen vid Linnéuniversitetet. Du får utbildning och guidning i innehållsskapandet. Vi planerar månadsvis tillsammans och du anpassar hur mycket du gör per månad så att du samtidigt hinner med dina studier. 

Ersättning 
Som Sociala medier-ambassadör avlönas du arvode för arbetad tid du lagt ner på att skapa innehåll. Arvodet ligger på 125kr/h. Sammanlagt förväntas du lägga i snitt ca 5-10 timmar i månaden på uppdraget. 

Ansökan och arbetsprov 
Skicka in ett personligt brev till socialamedier@lnu.se. Berätta lite om dig själv, vad du pluggar, hur många år du har kvar av dina studier och varför du vill bli vår nästa Sociala medier-ambassadör. I samband med att du skickar in din ansökan till oss, vill vi att du skickar in ett arbetsprov där du svarar på scenariot nedan.

Scenario: Det är din Student takeover-vecka och du ska få visa upp ditt studentliv! Ett av inläggen du ska publicera handlar om vilka favoritaktiviteter du har efter att plugget är klart för dagen. Inlägget ska inspirera blivande studenter och ska ge dem exempel på hur studentlivet är. Välj mellan att skicka in som en reel eller gör ett bildspel med 3-5 bilder - båda varianterna ska också ha en inläggstext där du berättar kortfattat om innehållet

Vill du ha inspiration till uppdraget, kika gärna in på vår Instagram och de ambassadörer som vi har just nu. 

Skicka in din ansökan senast den 15 maj!
Frågor om uppdraget? Mejla socialamedier@lnu.se