Elever och studenter samtalar på den mässa

Välkommen till Öppet hus - en dag med inspiration och experiment i fokus

Den 14 mars mellan klockan 09.00 och 14.00 har vi öppet hus, en inspirationsdag om studier och studentliv vid Linnéuniversitetet i Växjö. Samtidigt förvandlas delar av Linnéuniversitetet till ett experimenthus där vi välkomnar 900 grundskolelever till Science Linné.

Öppet hus riktar sig till alla som funderar på att plugga på Linnéuniversitetet och bjuder på inspiration och information.

– I år är vi extra glada över att våra besökare får lyssna till Nilla Fischer, tidigare landslagsstjärna, när hon berättar om sin resa från fotbollsproffs till polisstudent, säger Ella Alvin, projektledare för Inspirationsdagen.

Besökarna kan, förutom att få information om Linnéuniversitetets utbildningsutbud, även ställa frågor inför och om studierna till både studievägledare, karriärvägledare, nuvarande studenter och lärare. Vi erbjuder även guidade turer i våra lokaler och på campus.

– Intresset för att besöka Linnéuniversitetet är som alltid stort och vi räknar med runt 2 000 besökare under dagen, berättar Ella.

Samtidigt välkomnas ytterligare 900 inbjudna elever, från årskurs fem till årskurs nio, till Science Linné; en årligt återkommande upplevelsedag där eleverna får chans att möta teknik, naturvetenskap och matematik i alla möjliga sammanhang och former.

– Vi förvandlar delar av Linnéuniversitetet till ett stort experimenthus som för en dag fylls med massor av prova-på-aktiviteter. Målet är att inspirera både yngre och äldre elever till ett ökat intresse för naturvetenskap och teknik, berättar Laure Fournier, projektledare för Science Linné.

Några höjdpunkter är att eleverna kommer att få dansa, bygga och kryptera. De kommer också att kunna navigera i vår sjöfartssimulator och prata med våra AI-robotar. På plats finns också företag inom branschen som erbjuder ett flertal roliga och utmanande aktiviteter.

Varmt välkomna!

Mer information