Förändring av inställningar för student-VPN sker den 9 augusti

En gång per år uppdateras säkerhetsinställningarna för anslutning till Student-VPN vilket påverkar enheter med Linux, Android samt Mac, iPhone och iPads. Windowsenheter berörs inte.

Tisdagen den 9 augusti kommer IT-avdelningen att uppdatera inställningarna. Det innebär att du som har student-VPN installerat på din egen enhet behöver uppdatera denna för att även fortsättningsvis kunna ansluta till universitetets interna system genom Student-VPN.

- För enheter med Linux och Android behöver du ladda ner en ny konfigurationsfil

- För enheter med Mac, iPhone och iPads behöver du ange en ny "delad hemlighet"

Aktuell konfigurationsfil och "delad hemlighet" hittar du under "Min sida" på Studentwebben i avsnittet "Resurser för att studera hemifrån". Mer information finns i guiderna för Student-VPN i ”Serviceportalen Lnu”.

IT-avdelningen - it-support@lnu.se