Linneaus Evaluation Research

Utvärderingsexpert Evert Vedung "Tre nya vågor av utvärdering sedan 2010"

Professor Evert Vedung är en internationellt känd forskare och
utbildare i utvärdering och författare till uppsatsen ”Four Waves of Evaluation Diffusion” (2010). Nu bjuder han in för att berätta om vågorna 5, 6 och 7 i tillägg till hans 4 tidigare utvärderingsmodeller.

– Trender inom utvärderingar sveper in som vågor. När en ny våg kommer är alla nöjda och arbetar efter den nya modellen, men sedan tröttnar folk, det uppkommer kritik och böljan drar sig tillbaka igen. Men varje våg lämnar efter sig sediment, säger Evert Vedung, expert, utbildare och hedersdoktor vid Linnéuniversitet.

Torsdag den 18 oktober bjuder han in ett forskningsseminarium för att tala om de tre senaste vågorna av utvärdering sedan 2010. Vågorna presenteras i förhållande till hans fyra tidigare utvärderingsmodeller, som till exempel New Public Management och evidensbaserad utvärdering.

Datum och tid: Torsdag den 18 oktober kl 15.00-16.00 (Fika från kl 14.30)

Plats: Flundran, eHälsoinstitutet, Varvsholmen Kalmar (adress Bredbandet 1)

Anmäl dig via ehalsoinstitutet@lnu.se

Eller se forskningsseminariet live via länken: https://play.lnu.se/media/t/0_u0fe7h2h