Universitetskajen

Öppet på Universitetskajen 1 oktober

Lördagen den 1 oktober är det Öppet på Universitetskajen, klockan 10.00-14.30 Varmt välkommen att titta in i våra lokaler, få en inblick i vår verksamhet och få en kopp kaffe.

I mer än tio år pågick arbetet med att planera Linnéuniversitetets stadsintegrerade lokaler i Kalmar. Invigningen gick av stapeln 27 augusti 2021 och tanken var att i samband med denna öppna upp våra lokaler och låta alla som vill få en inblick i vår verksamhet. På grund av pandemin var detta inte möjligt i samband med invigningen men nu bjuder vi varmt och hjärtligt in er till oss!

Program

Kom och ta del av spännande aktiviteter och intressanta föreläsningar för dig och hela familjen. Besök Galleri Linnéa, träffa en forskare eller häng med på en rundtur i våra lokaler, ta hissen upp i Culmen och se Kalmar från ovan, kom och prata med landets enda kommunala Universitetsstrateg, lyssna på en saga, måla i vår ateljé, träffa en polis eller testa hur livet är till havs. Vår alumnverksamhet är på plats och det finns möjlighet att ställa frågor om våra utbildningar. Dessutom firar vår äldsta utbildning, Sjöfartshögskolan, 180 år så du är välkommen på tårtkalas! 

Och inte nog med detta  - fantastiska Dimpker Brothers uppträder runt om på Universitetskajen denna lördag!

Café och restaurang

Restaurang Zegel har öppet för brunch och fika i Magna.
Wud café har öppet under dagen i Stella. 

11.00 Välkommen på tårt-kalas!

Sjöfartshögskolan firar 180 år och fakulteten för teknik bjuder på tårta i Nabben, glasverandan på hus Magna, och först till kvarn gäller.

10.30 - 14.00 Fika med utsikt!

Välkommen till plan 9, här har du en slående utsikt över staden. Kom förbi och fika med oss. 

Soppa på taket!

Kom upp på hus Vitas tak och få en kopp värmande soppa! Taket på hus Vita är en fantastisk plats för samtal, solsken och lugn. Denna lördag bjuder vi på soppa så kom förbi och njut en stund.

 

Guidningar under dagen

Under dagen genomförs guidade rundturer i våra lokaler. Rundturerna utgår utanför hus Stella, klockan 11.00, 12.00, 13.00.

Linnéuniversitetet har en fantastisk samling av samtidskonst! 
Nu har du chansen att uppleva en guidad konstvandring runt om i våra hus. Turen utgår från Stella, klockan 12.

Rundvandring upp till Sjöfartstornet. 
Häng med på rundtur i våra lokaler i huset Magna och upp i Sjöfartshögskolans torn! Samling i Nabben kl. 11:45 och kl.13:30.

Svårt att hitta på universitetskajen? här finns karta med byggnader och lokaler 

 

Program och aktiviteter i respektive hus:

Samlad lokalisering

Tanken på en samlad lokalisering i Kalmar föddes redan 2008, det vill säga 1,5 år innan bildandet av Linnéuniversitetet. Ledorden var redan då; stadsnära, kommunikationsnära och sjönära. I oktober 2015 togs de sista besluten för placeringen av de nya lokalerna och det första spadtaget togs i januari 2016. Första inflytt skedde under höstterminen 2018, hösten 2019 var 70 % av all verksamhet förlagd till Universitetskajen och vid årsskiftet 2020/21 gick sista flyttlasset. Invigningen av Universitetkajen ägde rum 27 augusti 2021.

Se dokumentären Filmen om Universitetskajen.

Ett stadsintegrerat universitet bidrar till en vital universitetsmiljö för en stark och hållbar samhällsutveckling. Människor med olika bakgrund, erfarenhet och förutsättningar är välkomna och mycket värdefulla för Linnéuniversitetets verksamhet. Med en samlad och synlig placering i Kalmar blir såväl planerade som oväntade möten möjliga. Möten mellan forskare, studenter, näringsliv och offentlig verksamhet. Dessa möten kan leda till att nyskapande, kreativa och entreprenöriella idéer föds. Dessa idéer bidrar till utveckling så väl regionalt som nationellt och internationellt.