Universitetskajen

Öppet på Universitetskajen 1 oktober

Lördagen den 1 oktober är det Öppet på Universitetskajen, klockan 10.00-14.30 Varmt välkommen att titta in i våra lokaler, få en inblick i vår verksamhet och få en kopp kaffe.

I mer än tio år pågick arbetet med att planera Linnéuniversitetets stadsintegrerade lokaler i Kalmar. Invigningen gick av stapeln 27 augusti 2021 och tanken var att i samband med denna öppna upp våra lokaler och låta alla som vill få en inblick i vår verksamhet. På grund av pandemin var detta inte möjligt i samband med invigningen men nu bjuder vi varmt och hjärtligt in er till oss!

Program

Kom och ta del av spännande aktiviteter och intressanta föreläsningar för dig och hela familjen. Besök Galleri Linnéa, träffa en forskare eller häng med på en rundtur i våra lokaler, ta hissen upp i Culmen och se Kalmar från ovan, kom och prata med landets enda kommunala Universitetsstrateg, lyssna på en saga, måla i vår ateljé, träffa en polis eller testa hur livet är till havs. Vår alumnverksamhet är på plats och det finns möjlighet att ställa frågor om våra utbildningar. Dessutom firar vår äldsta utbildning, Sjöfartshögskolan, 180 år så du är välkommen på tårtkalas!

Och inte nog med detta  - fantastiska Dimpker Brothers uppträder runt om på Universitetskajen denna lördag!

Guidningar under dagen

Under dagen genomförs guidade rundturer i våra lokaler. Rundturerna utgår utanför hus Stella, klockan 11.00, 12.00, 13.00.

Linnéuniversitetet har en fantastisk samling av samtidskonst!
Nu har du chansen att uppleva en guidad konstvandring runt om i våra hus. Turen utgår från Stella, klockan 12.

Rundvandring upp till Sjöfartstornet.
Häng med på rundtur i våra lokaler i huset Magna och upp i Sjöfartshögskolans torn! Samling i Nabben kl. 11:45 och kl.13:30.

Svårt att hitta på universitetskajen? här finns karta med byggnader och lokaler

Program och aktiviteter i respektive hus: