Universitetskajen

Universitetskajen – ett stadsintegrerat universitet

Ett stadsintegrerat universitet bidrar till en levande stadskärna. Människor med olika bakgrund, erfarenhet och förutsättningar är välkomna och mycket värdefulla för Linnéuniversitetets verksamhet.

Universitetsområdet kommer att erbjuda mötesplatser såsom kaféer, butiker och restauranger som är tillgängliga och välkomnande för både kalmarbor och besökare.

Med en samlad och synlig placering i Kalmar blir spännande och oväntade möten möjliga. Möten mellan forskare, studenter, näringsliv och offentlig verksamhet. Dessa möten kan leda till att nyskapande, kreativa och entreprenöriella idéer föds. Dessa idéer bidrar till utveckling så väl regionalt som nationellt och internationellt.

För övriga frågor och bokning av studiebesök i lokaler där vi är inflyttade i, är du välkommen att kontakta vårt infocenter info@lnu.se eller via telefon 0772-28 80 00. Från och med den 18 januari 2021 tar vi emot studiebesök i hus Stella och Culmen, dock begränsade antal och med Coronaviruset i beaktande.

Universitetskajen mini invigs

Den 18 januari 2021 hölls en mini invigning av Universitetskajen där överbibliotekarie Catta Torhell höll tal. Den första officiella flagghissningen till fanfar genomfördes och nu står de två sista husen färdiga - Stella och Culmen. Det här gör att alla universitetets lokaler är nu samlade i hamnen, Magna, Radix, Forma, Vita, Stella och Culmen.

Kika/lyssna på mini invigningen vettja!
Film: Universitetskajen i Kalmar – så startade det. Med Agneta Bladh, f d rektor vid Högskolan i Kalmar, och Johan Persson, kommunalråd i Kalmar kommun.