Björn Ulvaeus blir hedersdoktor

Linnéuniversitetets Akademiska högtid

Akademisk högtid är Linnéuniversitetets stora årliga högtid. Under högtiden hyllar vi universitetets akademiska framgångar genom att promovera nyblivna doktorer och hedersdoktorer, installera professorer och dela ut akademiska priser. Akademisk högtid äger rum fredagen den 3 februari 2023, i Kalmar.

Högtiden äger från och med 2019 rum den första fredagen efter "Carl-dagen" alternativt på själva "Carl-dagen" om den infaller på en fredag. Vartannat år arrangeras högtiden i Kalmar och vartannat år i Växjö. I samband med högtidsveckan håller professorerna installationsföreläsningar i antingen Kalmar eller Växjö. 

Akademisk högtidsvecka på Linnéuniversitetet 

Akademisk högtid, 3 februari 2023

 • 16:00 Högtidsceremoni i Kalmarsalen. Promotion av doktorer, hedersdoktorer och installation av nya professorer. Kalmarsalen.
  Öppet för allmänheten. Ingen föranmälan krävs. Vi ber gäster vara på plats och sitta ned i salen senast 15:45.

 • 18:00 Förrättsmingel för inbjudna gäster, Kalmarsalen.

 • 19:30 Högtidsmiddag för inbjudna gäster, Kalmarsalen. 

Fler aktiviteter under veckan

Samma vecka som den Akademiska högtiden firas sker andra spännande aktiviteter, alla öppna för den som vill att delta. Inga föranmälningar behövs för någon av aktiviteterna. Längre ned hittar du länken till högtidsveckans hela program. 

 • Installationsföreläsningar med universitetets nya professorer hålls antingen i Kalmar eller Växjö. Vi bjuder på dryck och tilltugg. Öppet för den som vill att delta.

  VäxjöTisdagen den 24 januari och onsdagen den 1 februari.
  KalmarTisdagen den 31 januari.

 • Linnéuniversitetet Live: Åsa Jungnelius och Vésteinn Hafsteinsson i ett spännande samtal om konst, idrott och demokrati. Diskuskastaren och friidrottstränare Vésteinn Hafsteinsson och konstnären Åsa Jungnelius samtalar med Håkan Sandström, kanslichef vid Linnéuniversitetet, om vad begreppet demokrati betyder inom idrottsrörelsen och för konstvärlden. Missa inte detta!

  Torsdagen den 2 februari 18:00-19:30. Omnispace, Hus Stella, Universitetskajen i Kalmar. Läs mer om samtalet här.

 • Fler spännande aktiviteter sker under veckan. Ta del av hela programmet för högtidsveckan här. Och varmt välkommen att delta i det du önskar!

Är du en av dem som ska promoveras eller installeras? Ta del av bra information inför högtiden här.

Högtiden i bilder