Global logo
- Heldag

Global Entrepreneurship Week 2018

Syftet med Global Entrepreneurship Week är att uppmärksamma entreprenörskap och innovation globalt och pågår verkligen runt om i hela världen: totalt medverkar fler än 170 länder i årets GEW!

Måndagen den 12 november inleds 2018 års Global Entrepreneurship Week (GEW) i Kalmar och Växjö. GEW är ett årligen återkommande evenemang som en rad olika enskilda event vilka alla riktar sig till studenter och till företag med intresse för entreprenörskap och intraprenörskap.

Global Entrepreneurship Week utspelar sig över hela landet - egentligen över hela världen! - men vid Linnéuniversitetet kan denna vecka också sägas vara en del i satsningen på att bli Det entreprenöriella universitetet, vars syfte skall vara att främja studenternas entreprenöriella förmågor. GEW är i detta ett medel för att manifestera värdet av entreprenörskap och att ge alla studenter chans att bli inspirerade och att kunna få möta förebilder från näringsliv och samhälle.

Maja Söderberg

Årets inspirationstalare är Maja Söderberg som kommer att medverka under måndagen den 12 både i Kalmar och i Växjö (se vidare programmet nedan).

Maja Söderberg är författaren bakom till böckerna Sju årstider i Majas kök och  Majas Klimatmat och grundare till såväl andelsjordbruket Nybrukarna som Mobilsamåkning, och hon kommer att berätta om sin entreprenöriella resa och dela med sig av sina erfarenheter kring hållbart företagande.

Media är självklart varmt välkomna att delta vid samtliga evenemang under hela veckan - ju mer desto bättre!

- Heldag Kalmar och Växjö Lägg till i din kalender