Avicci som spelar musik

Välkommen att delta i skolprojektet Make Music Matter! STORIES #ForABetterDay

Make Music Matter! STORIES #ForABetterDay är ett unikt samarbete mellan Make Music Matter!, Linnéuniversitetet, Tim Bergling Foundation, STIM och Stiftelsen Signatur. Det är ett skolprojekt med stort fokus på musik, kreativitet, digital teknik och välmående. I projektet behandlas också historien om världsartisten Avicii, där eleverna bland annat får arbeta med Aviciis musik i egna musikproduktioner.

Första omgången av projektet startade hösten 2021 och följdes av ytterligare projektstarter under 2022.

Nästa omgång kör igång våren 2024. Start sker 10 januari. Anmäl dig och din klass innan 21/12. Du hittar anmälan nedan.

Alla har något att berätta! 

Skolprojektet STORIES #ForABetterDay handlar om att alla har en berättelse att berätta. Det kan vara något som de funderar över, upplevelser, glädje, oro, ångest eller annat. Att låta eleverna få  möjlighet att uttrycka och kommunicera sina tankar, känslor och idéer genom eget skapande utvecklar deras kreativa förmåga samtidigt som det också främjar till deras identitetsutveckling och välmående. Elevernas berättelser kan uttryckas på många sätt och med hjälp av olika uttrycksformer såsom musik, text, drama, dans, film, bild, formgivning och slöjd etc.

Skolprojektet STORIES #ForABetterDAy är ett tematiskt projekt där alla ämnen kan vara med. Genom att arbeta utifrån den lärarhandledning som har tagits fram för projektet så kan varje skola arbeta med värdegrund på ett för eleverna utvecklande och karaktärsdanande sätt.Som en del i projektet får eleverna möjlighet att utveckla sina kunskaper om den svenska artisten Avicii, vilken har haft mycket stor betydelse för svenskproducerad musik både i Sverige och i världen de senaste 10 åren. Bland annat kommer eleverna att få se filmen True Stories samt skapa remixer utifrån orginalstämmor av Aviciis världsvist i egna musikproduktioner.

Make Music Matter! STORIES #ForABetterDay är ett projekt om musik, kreativitet och mental hälsa - om välmående och-och om framtidstro!

Vinnare av den första STORIES Challenge!

I varje omgång av detta skolprojekt finns olika tävlingar som skolklasserna kan delta i. I en av dessa "challenges" var uppgiften att remixa en av Aviciis låtar till en egen version. Vinnare var Malcom från klass 5a på Dalaskolan i Göteborg. Vi följde med honom upp till Stockholm där han tillsammans med sin kompis Maximus fick uppträda inför nästan 10 000 människor på Avicii Arena. Häng med Malcom och hans klass på en alldeles fantastisk dag:

Dagen var ett initiativ från Glada Hudik-teatern med hashtaggen #barnfödsintemedfördommar.

I projektet ingår följande:

  • Music Stories – Elever skapar musik med originalloopar av Avicii i egna musikproduktioner.
  • Storytelling – Elever gör egna musikpoddar om musik, livsupplevelser och mental hälsa.
  • Challenge ”STORIES – Skolklasser lägger upp sina ”stories” på en digital plattform.
  • Events – Make Music Matter! STORIES #ForABetterDay.
  • Olika digitala verktyg 
  • Interaktivt läromedel i musik och andra ämnen i samarbete med NE (fria licenser till alla skolor).
  • Lärarhandledning med möjligheter att arbeta tematiskt/ämnesövergripande med projektet. (kreativt skapande, mental hälsa, barnets rättigheter, musikens kraft etc  - via inloggning på lärarportal.
  • Exklusivt material om Avicii mm (via inloggning på lärarportal).
  • Interaktivt digitalt musikkonvent - kompetensutveckling för lärare där skolprojektet STORIES #ForABetterDay utgör en stor del av innehållet i programmet. Föreläsningar, workshops, paneldebatter, uppträdande etc.

Sidan uppdateras regelbundet med nyheter kring projektet. Projektet är utan kostnad.

"All the songs have a story I wanted to tell” (Tim Bergling)

Avicii Tim Bergling

 

”What is your story?”

Välkommen till STORIES #ForABetterDay.