Musik mix
Digital nätverksträff

Make Music Matter Let's Co-Net - nätverksträff 6 mars 2024

Välkomna till vårens första nätverksträff! Även denna gång är programmet fullspäckat med spännande innehåll och vi sänder från studion i Kalmar.

Se programmet i efterhand:

 

Medverkande: 

  • Den kulturella hjärnan. Hjärnforskare Gunnar Bjursell från Karolinska Institutet och redaktör för Den kulturella hjärnan föreläser om varför kultur & musik är viktigt för människan och vad som händer i hjärnan vid kulturutövande. 
  • Funki. Maria Svahn från Funki berättar om anpassade musikinstrument för elever med funktionsnedsättning. Funki är ett startup som bygger på tillgänglighetsanpassade musikinstrument, som är speciellt skapade för att spelas tillsammans med andra. Funki riktar sig främst till användare med intellektuella och kognitiva funktionsnedsättningar, men instrumenten kan såklart användas av vem som helst. Funki är musikinstrument för precis alla som vill spela musik tillsammans med andra.
  • Kvalitativ och meningsskapande musikundervisning för barn med intellektuell funktionsnedsättning. Presentation av musiklärare Cecilia Hage, musiklärare, musikterapeut, speciallärare och arbetar inom anpassad grundskola. Som lärare arbetar Cecilia för att skapa en utvecklande musikundervisning för alla med en grund i trygghet, motivation och upptäckarlust.
  • Hear my Stories. Alexander Goldmann, Kulturpedagog Kulturskolan Hisingen, berättar om metodiken Hear my Stories som han utvecklat för att arbeta med skolprojektet STORIES i Anpassad Grundskola.
  • Björn Elmgren, lektor i musik med inriktning drama och 
    utbildningsansvarig för musiklärarutbildningen vid Linnéuniversitetet.

Månadens artist:

Tim Palm, artist och elektronisk musiker. Synts i SVT och har miljontals likes på sociala medier.

Anmälan är nu stängd. Du hittar länken till sändningen längst upp på denna sida:-)

Syftet med Make Music Matter! Let's Co-Net är att skapa gemensamma mötesforum för musiklärare på nätet samt att erbjuda kompetensutveckling genom olika samarbeten som nätverket har med forskare och lärarutbildare i musik, musikentreprenörer, organisationer etc. Nätverksträffarna har namnet Co-net som står för ”tillsammans” på nätet”, där både akademi, skola och det omgivande samhället (musikbranschen) medverkar.

Varje sändning utgår från ett aktuellt tema, till exempel; läroplan och kursplan, bedömning, musikskapande, musikproduktion med digitala verktyg, kreativa lärprocesser i musik, entreprenörskap, digitala musikappar etc.

Vid varje nätverksträff medverkar en eller flera inbjudna gäster. Sändningarna består av föreläsningar, workshops, paneldebatter, artistuppträdande mm.