Bild Make Music Matter

Make Music Matter! Let´s Co-Net – nätverksträff 21 april

Digitala möten har det senaste året blivit ett naturligt sätt att ses. För att möta musiklärares kompetensutvecklingsbehov började Make Music Matter! hösten 2020 med digitala sändningar.

Våra nätverksträffar har sedan starten i december 2020, lockat flera hundra musiklärare att delta. Nästa gång vi ses är onsdagen den 21 april och då gästas vi bland annat av Tim "Avicii" Berglings pappa Klas som kommer för att berätta om stiftelsen Tim Bergling Foundation och deras arbete med "For a Better Day".

Temat för 21/4 är Musik och mental hälsa.

Se inspelningen i efterhand:

Medverkar denna gång gör bland annat Klas Bergling, Tim "Avicii” Berglings pappa, som kommer att berätta om stiftelsen Tim Bergling Foundation och deras arbete med For a Better Day, som arbetar för att främja psykisk hälsa bland unga. 

Aviccii spelar musik

Det blir också ett uppträdande av artisten och barndomsvännen Lucas Krüger som medverkar med en av Aviciis låtar. Dessutom medverkar den internationellt kända brittiske professorn Martin Fautley som håller en presentation om bedömning i musikundervisning, grundaren av musikstiftelsen Signatur Erland Karlsson samt Aloha by Elk - Ensemble Online From Anywhere - som gör det möjligt att musicera tillsammans online överallt.

Vi ser fram emot ytterligare en spännande eftermiddag tillsammans med er!

 

Se föregående nätverksträffar

Syftet med Make Music Matter! Let's Co-Net är att skapa gemensamma mötesforum för musiklärare på nätet samt att erbjuda kompetensutveckling genom olika samarbeten som nätverket har med forskare och lärarutbildare i musik, musikentreprenörer, organisationer etc.

Nätverksträffarna har namnet Co-net som står för ”tillsammans” på nätet”, där både akademi, skola och det omgivande samhället (musikbranschen) medverkar.

Varje sändning utgår från ett aktuellt tema, till exempel; läroplan och kursplan, bedömning, musikskapande, musikproduktion med digitala verktyg, kreativa lärprocesser i musik, entreprenörskap, digitala musikappar etc.

Vid varje nätverksträff medverkar en eller flera inbjudna gäster. Sändningarna har formen föreläsningar, workshops, paneldebatter, artistuppträdande mm.

Digitalt Göran Nikolausson Lägg till i din kalender