Bild från Make Music Matter 2017

Make Music Matter - nationellt musiklärarkonvent 2018

Digitala verktyg ger nya förutsättningar att arbeta med musik som uttrycksform och kommunikationsmedel. Den 28-29 november 2018 arrangerar Institutionen för musik och bild på Linnéuniversitetet ett konvent för musiklärare i Sverige.

Avslutad konferens. Tack alla som deltagit!

Välkommen till två inspirerande konventdagar fyllda med föreläsningar och workshops. Forskare, musikentreprenörer och musiklärarkollegor delar med sig av sina erfarenheter inom kreativt musikskapande med digitala verktyg och entreprenörskap.

Avgiften för din medverkan är 1996 kr (exkl. moms). Konventet går av stapeln på Linnéuniversitetet och Konserthuset i Växjö.

Andreas Carlsson

På onsdagskvällen håller Andreas Carlsson en inspirationsföreläsning samt presenterar vinnaren av ACE OF BASE-remixtävlingen "Happy nation Re-born". Andreas är producent, låtskrivare, entreprenör samt rådgivare till skolprojektet Make Music Matter. Han driver även Academy of Music and Business i Tingsryd och Vara. På 90-talet lade Andreas tillsammans med Denniz Pop och Max Martin m.fl. grunden till det s.k. "svenska musikundret". 

Dessutom kommer det att presenteras appar, bl a med den nya tekniken aguemented reality (AR), som skapar helt nya förutsättningar för lärandet såväl i klassrummet som i hemmet.

Se övriga medverkande och fullständigt program längre ner på denna sida.

 

Make Music Matter är även ett nationellt skolprojekt som riktar sig till musiklärare som vill arbeta med digitala verktyg för att göra undervisningen mer spännande. Projektet är ett samarbete mellan Linnéuniversitet, Sveriges kommuner och landsting (SKL), musiktjänsten Soundtrap och Academy of Music & Business. För mer information och anmälan, se längre ner på sidan. Sista anmälningsdag för skolprojektet är 1 november 2018.