Glasburen under Musikhjälpen 2011
- Heldag
Musikhjälpen

Musikhjälpen i Växjö 2023

För första gången någonsin kommer Musikhjälpen till Småland och mellan den 11 och 17 december kommer Stortorget i Växjö att sjuda av aktivitet. Linnéuniversitetet stödjer så klart!

Musikhjälpen är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år och insamling har ett eget tema och temat för 2023 är Ingen ska behöva dö av hunger.

Under en vecka i december blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad, där de sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. I år står glasburen på Stortorget i Växjö. Under sin vecka i Glasburen får programledarna besök av Sveriges största och bästa artister och människor från hela landet som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play. 

Linnéuniversitetet kommer stödja på en rad olika sätt.

Har du frågor eller funderingar vänligen hör av dig till projektgruppen på Kommunikationsavdelningen på:  musikhjalpen@lnu.se

Engagemang under veckan

Linnéuniversitetet stödjer genom att trampa för varje krona
I samband med musikhjälpen kommer representanter från Linnéuniversitetet cykla från Universitetskajen i Kalmar till Stortorget i Växjö.

Fredagen den 15 december kl. 06.00 startar vår resa från Universitetskajen i Kalmar och vi hoppas trampa in på Kärlekens torg i Växjö kl. 18.30. Följ vår resa i sociala medier @Linnéuniversitetet och i SVTs Duo-app.

Linnéuniversitetet trampar för varje krona, för att ingen ska behöva dö av hunger.

 

Texten Musikhjälpen på grönt hjärta samt texten Vi stödjer Musikhjälpen

Stöd Campus-bössorna! Stort som smått, allt räknas!

 

Campus Växjö

Campus Kalmar

 

 

 

11/12 Nationskampen kl 17:00 i Olympens sporthall
Vilken nation kommer ta hem vandringsbucklan detta år?
Detta blir starten på Campus Musikhjälpenvecka, därför kommer kostnaden för entrén  på 20 kr för att titta på Nationskampen, oavkortat gå till CAMPUS VÄXJÖs bössa till förmån för Musikhjälpen.
Det samma gäller allt som säljs i den kiosk som kommer finnas i sporthallen.
Kom och heja på fram din nation till vinst och framförallt kom och bidra, till en värld där ingen ska behöva dö av hunger!

12/12 Make Music Matter! vid Linnéuniversitetet medverkar i buren på Stortorget.
Göran Nikolausson, universitetsadjunkt vid Institutionen för musik, och bild medverkar med nätverket Make Music Matter! På plats i buren tillsammans med Göran är Klas Bergling från Tim Bergling Foundation. Deras medverkan är planerad till ca kl 14.00.

12/12 VI GÅR TILLSAMMANS!
Tisdag 12:e december är det dags för campus att vandra i samlad trupp till Kärlekens torg. Detta gör vi för att uppmärksamma vår insamling i förmån till Musikhjälpen!
Eventet är för alla och man måste inte vara medlem för att vandra med oss. Minsta lilla gör mycket för en stor sak! Vi hoppas alla studentföreningar vill delta och glöm inte att bjuda med en vän. Hoppas vi ses! ❤

Drop in från kl.16:00 -Kom till Linnekårens kontor och ät en korv eller fika lite! Slottsstallarna och V.G.T grillar och fixar med fika, till våra medlemmar! 

16:30 börjar vi gå mot Kärlekens torg!
Kvällen avslutas på Slottsstallarna, där samarbetsföreningarna styr efterfest! Hela entrékassan går till vår bössa för Musikhjälpen, så festa med gott samvete!

13/12 Luciafrukost med Linnékåren!🕯️🎼
Fira lucia på Sivans studentpub kl 8:30-10 och bidra till musikhjälpen - entréavgiften på 40 kr går till bössan Campus Växjö!

14-15/12 24 h live med RadioLUR 
Det blir en fullspäckad säning tillsammans med campus egna studentföreningar.

Övriga aktiviteter under Musikhjälpens vecka:

Sociologiämnet har en auktion på gång i Musikhjälpen. Det som säljs är äganderätten till Per Dannefjord och Magnus Perssons låt med sociologisk text.

- HeldagLägg till i din kalender