Glasburen under Musikhjälpen 2011
- Heldag
Musikhjälpen

Musikhjälpen i Växjö 2023

För första gången någonsin kommer Musikhjälpen till Småland och mellan den 11 och 17 december kommer Stortorget i Växjö att sjuda av aktivitet. Linnéuniversitetet medverkar så klart!

Musikhjälpen är ett evenemang som sprider kunskap om och samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år och insamling har ett eget tema och temat för 2023 är Ingen ska behöva dö av hunger.

Under en vecka i december blir tre kända programledare inlåsta i en glasbur på ett torg i en svensk stad, där de sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. I år står glasburen på Stortorget i Växjö. Under sin vecka i Glasburen får programledarna besök av Sveriges största och bästa artister och människor från hela landet som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Programmet sänds direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play. 

Linnéuniversitetet kommer engagera sig på en rad olika sätt och mer information kommer på denna sida under hösten.

Har du frågor eller funderingar vänligen hör av dig till projektgruppen på Kommunikationsavdelningen på:  musikhjalpen@lnu.se

Texten Musikhjälpen på grönt hjärta

Bidra gärna till Linnéuniversitetes bössa redan idag!

- HeldagLägg till i din kalender