Samverkansevenemang
I enighet med våra ledord "vi sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling" samarbetar Linnéuniversitetet med externa aktörer i en rad olika samverkansevenemang.
För att visa upp Linnéuniversitetet som attraktivt lärosäte, attraktiv arbetsplats och en attraktiv forskningsmiljö behöver vi synas i samhället. Vi behöver bjuda in till att möta oss i olika sammanhang och på olika arenor. Vi arbetar redan idag i många projekt där detta görs men sedan en tid tillbaka arbetar vi även mer aktivt i samarbete med Kalmar kommun.
Sedan 2018 driver Linnéuniversitet tillsammans med Kalmar kommun projektet Kalmarmöten - aktiviteter som syftar till att synliggöra och förena Linnéuniversitetet med invånare och näringsliv i Kalmarregionen. Genom att tillsammans arrangera möten och evenemang skapar vi engagemang, höjd kunskap och ökad dialog mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället. Allt för att sätta Kalmar på kartan som universitetsstad och att få studenterna att stanna kvar i regionen även efter avklarad utbildning.
Kalmarmöten på Linnéuniversitetet 2021
- Fråga Linné - hälsans betydelse för arbetet (del 2 av 4 från 12/2 2021)
- Fråga Linné - Ungas krav på ledarskap - vad innebär det för arbetsgivare som kämpar med kompetensbrist? (del 3 av 4 sänds 19/3 2021)
- En jämställd samhällsplanering – fokus mobilitet, planering och bygglov
- Byggmästardagen oktober 2021 (datum meddelas snart)
Kalmarmöten på Linnéuniversitetet 2020
- Rovfisksymposium
- Byggmästardagen
- Framtidens Fossilfria Flygresa.
- Fråga Linné - Vi utvecklar ledarskap (Del 1 av 4 från 14/10 2020)
Vill du anordna ett Kalmarmöte?
Exakt hur ett Kalmarmöte ser ut kan skifta ganska mycket beroende på hur du/ni tänker och vad ni ser framför er. Det kan vara aktiviteter i anslutning till en konferens, ett eller flera sammanhängande möten och arrangemang eller något helt annat. Gemensamt för alla Kalmarmöten är att de förstärker Kalmar som universitetsstad, är synligt för invånarna i vår region och så klart har en stark koppling till Linnéuniversitetet. Kalmarmötets genomförande ska även präglas av jämställdhet, mångfald och miljöhänsyn samt bidra till utveckling av ett hållbart samhälle.
Kontaktpersoner:
- För evenemang: Christel Olsson, Eventkoordinator, Kommunikationsavdelningen
- För övriga samverkansfrågor: Linda Leonhardt, Kvalificerad handläggare, Externa relationer
- Kontakt Kalmar kommun: Alexandra Petrakou, Universitetsstrateg, Kalmar kommun
Mer information om Kalmarmöten finns på Kalmar kommuns webbplats
Vi sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling.
Linnéuniversitetet – ett modernt, internationellt universitet i Småland.