Art - What is it good for?
- Heldag

Art - What is it good for? Education, mediation, criticism

Internationell konferens vid Linnéuniversitetet i Växjö, den 19-20 augusti 2020

Avslutad konferens. Tack alla som deltagit!

Vår tid är turbulent – och då är konsten egentligare viktigare än någonsin. Samtidigt ifrågasätts konsten i kristider. Varför ägna sig åt konst eller undervisa om konst och kulturarv när världen brinner? När mänskliga rättigheter attackeras och försvagas är det bara med kunskap om historien, dess traditioner, symboler och erfarenheter som vi kan argumentera för demokratiska grundvärden. När nationalistisk politik både i Sverige och internationellt vinner anhängare och klimatförändringarna blir allt mer märkbara vänder vi oss till konstens förmåga att bortom politiskt polariserade rum förmedla kunskap, förståelse och insikt. I konferensen kommer dessa frågor att belysas genom föredrag och samtal mellan deltagare från olika akademiska fält inklusive konstkritiker, konstpedagoger och utövande konstnärer.

Då vår ambition är att locka deltagare till denna konferens från många olika länder, kommer informationen att ske på engelska - läs därför vidare på konferensens engelska webbplats via följande länk:

Lnu.se/en/art2020

Vi blir digitala!

Tidsmässigt kommer vi  att genomföra konferensen som det var tänkt, dvs. den 19-20 augusti i år, men till följd av av de rådande omständigheterna kommer den att bli helt och hållet digital.

Några viktiga datum under våren/sommaren:

  • 1 mars: anmälan öppnade
  • 4 maj: sista datum för att skicka in ditt konferensbidrag
  • 9 juni: sista dag för "early bird" anmälan (=gratis!)
  • 18 augusti: sista dag för anmälan (studenter gratis / övriga 200 SEK)
  • 19 augusti: konferensen startar

Välkommen!

Artikel om konferensen

Konferens om konst i kristid ges online – lockar många internationella deltagare (pressmeddelande, 18 augusti 2020)

 

- Heldag Online-konferens, Linnéuniversitetet Lägg till i din kalender