Kulturmöten

Bli en ledare med båda fötterna på jorden!

Vill du vara en ledare med båda fötterna på jorden – och med en hand på hjärtat? Centrum för ledarskap i Småland bjuder in till en inspirerande ledarkonferens med fokus på självledarskap, kritiskt tänkande och utvecklande samarbeten. Till vår hjälp har vi småländska ledare, forskare, studenter och två av Sveriges populäraste talare: Björn Natthiko Lindeblad och Mattias Lundberg. Välkommen till en dag med många skratt och ifrågasättanden!

Konferernsen har passerat.

Registrering i M-husets entré från kl. 13:30-
Föreläsningarna i IKEA-salen (sal N1008) med start kl. 14:00

Ledarskapsdagen är nu fullbokad!

... men det finns en "reservlista" så kontakta Maria Elander på adress maria.elander@tournant.se.

Centrum för ledarskap i Småland är inne på sitt tredje år – och tillsammans har vi lärt oss mycket om innovationsdrivande ledarskap! Under ledarskapsdagen delar vi med oss av våra erfarenheter. Ledare och forskare från Centrum för Ledarskap i Småland samt studenter och alumner från Juniorledarskapsakademin bidrar från scenen: Vilka mönster och möjligheter ser vi och vilka kunskaper har vi redan nu tagit med oss ut i arbetslivet? Med nya insikter, självförtroende och engagemang fortsätter vi att gemensamt utveckla ett framgångsrikt ledarskap i regionen!

BJÖRN NATTHIKO LINDEBLAD

Björn Natthiko Lindeblad

Talare, meditationslärare och poddare

"Att leda sig själv för att kunna leda andra."

För att lyckas som ledare måste du börja med dig själv! Björn Natthiko Lindeblad är finansvalpen som hoppade av och blev skogsmunk i Thailand. Som munk fick han namnet Natthiko, vilket betyder ”den som växer i visdom”, och det är fortfarande hans ledstjärna. Efter 16 år som munk valde Björn att flytta hem igen och är i dag en av Sveriges mest populära talare och inspiratörer, både i näringsliv och i offentlig förvaltning. Under ledarskapsdagen berättar Björn om det inre ledarskapet och vikten av självledarskap för att kunna leda andra. Hans bakgrund som civilekonom i en internationell industrikoncern, kombinerad med den vi-orienterade klostergemenskapen, har gett honom spännande insikter i det dynamiska samspelet mellan oss människor. Under uppväxten var det självklart för Björn att tävla om det mesta – i skolan, på golfbanan och senare i arbetslivet. I klostret blev det tydligt för honom hur bra han mår av att samarbeta istället för att tävla. ”Jag har nog aldrig skrattat så mycket som när jag var munk!” Låt dig inspireras av Björns tankeväckande ledarskapsresonemang.

MATTIAS LUNDBERG

Mattias Lundebrg (Foto: Åsa Siller)

Leg. psykolog, docent i psykologi, föreläsare och författare

"Alla är olika utom jag - om personlighet, roller och beteende, men helt utan färger!"

Är du blå, röd, gul eller grön? Som ledare har vi ett ansvar för att vi inte använda tester och modeller som inte är vetenskapligt förankrade. Mattias Lundberg är psykolog, debattör och en flitigt anlitad föreläsare. Han har fått stor uppskattning för föreställningen ”Den lyckliga pessimisten” som han gör tillsammans med komiken Jan Bylund. I sitt arbete utgår Mattias från vetenskapligt förankrad kunskap med modern och praktisk psykologi som främsta redskap. Psykologi ska vara okrångligt, menar han, och tillgängligt för alla. Förekomsten av pseudovetenskapliga läror och modeller är inget nytt men utgör ett växande problem. Mattias ger oss insikter i hur vi istället kan förhålla oss till det unika och individuella som varje person har och hur du kan ifrågasätta och fatta rätt beslut.

MAT & MINGEL

En ledarskapsdag med Centrum för ledarskap i Småland är alltid en väl avvägd mix för kropp och själ. Vi inleder dagen med kaffe i samband med registreringen och avslutar med mat och mingel. Konferensen är kostnadsfri dock måste avbokning ske senast den 18 april annars debiteras en avgift på 450:-.  Vid eventuella frågor kontakta Maria Elander mail: maria.elander@tournant.se

Centrum för Ledarskap i Småland är ett samverkansprojekt finansierat av familjen Kamprads stiftelse, Region Kronoberg, Region Kalmar län, Region Jönköpings län, Linnéuniversitetet och Jönköping University. För mer information se lnu.se/forskning/sok-forskning/ledarskap-i-Smaland/

M-huset och IKEA-salen, Växjö Lägg till i din kalender