Konferensdeltagare som minglar, uppifrån
Konferens

Bygglärarkonferens 2022

Med stor glädje hälsar vi er välkomna till årets bygglärarkonferens! Den årliga träffen för intresserade lärare inom byggsektorn har en lång tradition som ställdes på prov de senaste två åren. Nu är vi dock tillbaka och träffas fysiskt. Anmäl dig senast den 9e maj till reducerad avgift!

Konferensen hålls den 14–15 juni då vi hälsar er välkommen till Linnéuniversitetet (LNU) i Växjö. Årets tema är ”Trä och hållbarhet” där vi presenterar en hel del inom de områdena. Dessutom finns plats för studiebesök, diskussioner, samt inspel från dig.

Bästa hälsningar,
Åke Tyrberg, Michael Dorn, Whokko Schirén

Programmet

Programmet presenteras nedan, visst förbehåll för ändringar finns.

Tisdag 14 juni

9:00 Registrering
Kaffe med studentlitteratur

9:30 Välkommen (prefekt Thomas Bader, prodekan Åsa Rydell Blom)
Information om Linnéuniversitets utbildningar inom Byggteknik

10:30 KL-trä: Långtidsmätningar i trähus (Michael Dorn, LNU), Life cycle assessment (Ambrose Dodoo, LNU), Träarkitektur i Växjö (Johannes Debus, Arkitektbolaget)

Lunch

13:00 Hållbart träbyggande (Södra, prel. Daniel Andersson), Välmående och boendemiljö i trä (Eva Haraldsson, LNU och Region Kronoberg), Växjö stations- och kommunhus – byggt i trä (Carl Larsson, Skanska Teknik)

Kaffe med studentlitteratur

15:00 Forskning om trä på LNU och studiebesök i Labbhallen (Anders Alrutz, Michael Schweigler, m.fl., LNU)

16:30 Allmän diskussion om konferensen: Hur samarbetar vi efter konferensen? Bygglärarkonferens 2023?

19:00 Middag på Teleborgs slott

Onsdag 15 juni

8:00 Besök i Växjös nya stations- och kommunhus som är byggt med trästomme. Guidning bl.a. med Carl Larsson (Skanska Teknik)

9:20 Växjös träbyggnadsstrategi. Busstur med guidning av Olivia Thim (Växjö kommun).

Kaffe med studentlitteratur

10:45 Inspiration från undervisning: Korta föredrag i 1–3 salar.
Klara är: Flervalsfrågor på tentor (Robert Öhman, Mälardalen), Studentgrupper ”beställer” undervisning (Anders Lindén, Örebro), Laborationer i tre kurser (Whokko Schirén och Åke Tyrberg, LNU). Anmäl ditt bidrag senast 15/5 till Åke Tyrberg!

12:00 Avslutning, När ses vi igen?

12:30 Lunch, sedan buss till Kronobergs slottsruin (6 km norr om centrum, transport till/från organiseras)

14:00 Båttur (1h) på Helgasjön med ångaren Thor. Tillbaka vid stationen ca. kl 15:30.

Kontakt

För frågor om konferensens innehåll samt praktiska frågor kontakta Åke Tyrberg (ake.tyrberg@lnu.se, Tel: 0470-70 8982, https://lnu.se/personal/ake.tyrberg/).

För frågor i samband med registrering till konferensen kontakta konferens@lnu.se.

- Hus M, Linnéuniversitetet Växjö Lägg till i din kalender