Kalmar slott
- Heldag

UNEP-EEAP 2020

Den 24 september-2 oktober 2020 hålls konferensen UNEP-EEAP i Kalmar vid Linnéuniversitetet. Forskare inom miljö och hållbar utveckling träffas för att ta fram kunskapsunderlag till beslutsfattare om ozonförtunningens effekter på hälsa och miljö.

UNEP-EEAP eller Environmental Effects Assessment Panel Meeting samlas en gång per år för en arbetande konferens där man tar fram kunskapsunderlag till de länder som skrivit under Montrealprotokollet om en begränsning av utsläppen av ozonförtunnande ämnen. Experter inom bland annat hälsa (hudcancer), atmosfärskemi, ekologi och materialteknik ser då på hur ozonförtunning påverkar människors hälsa och naturen. Underlaget lämnas sedan till parterna inom Montrealprotokollet för att fatta beslut om fortsatta åtaganden. År 2019 samlades man i Nya Zeeland. Årets konferens kommer att hållas i Kalmar vid Linnéuniversitetet. 

Allt startar torsdagen den 24 september med ett förmingel och registrering på kvällen. Själva konferensen pågår sedan 25 september till 1 oktober och den 2 oktober blir avresedag.

Läs mer på konferensen engelska sida

- Heldag Samuel Hylander Lägg till i din kalender