Universitetskajen Kalmar

Universitetskajen i Kalmar är ett stadsintegrerat universitet och där alla byggnader ligger väldigt nära varandra. Du kan gå mellan alla sex stora byggnader utan att behöva gå utomhus, och alla byggnader sitter ihop på ett eller annat sätt bland annat via gångbroar. När du besöker Universitetskajen märker du av närheten till staden, näringslivet, hav och Kalmar centralstation. Allt detta ligger nämligen inom ett stenkast. Detta ger dig som är student, samarbetspartner eller medarbetare hos Linnéuniversitetet unika möjligheter under din tid hos oss. Är du nyfiken på hur våra studiemiljöer, byggnader och specifika föreläsningssalar ser ut? Klicka dig vidare ovan och gå runt i vår digitala rundtur, eller klicka dig vidare här nedanför för att få upp rundturen i fullskärm.

Studenter som sitter på en bänk utomhus vid Växjö campus

Växjö campus

Linnéuniversitetet finns på två orter, Kalmar och Växjö. I våra digitala rundturer kan du såklart klicka dig vidare mellan orterna, men här kan du hoppa till Växjö direkt om du vill kika på hur Växjö ser ut. Klicka dig vidare till vår Digitala rundtur för Växjö campus

Universitetsbiblioteket Kalmar

Universitetsbiblioteket i Kalmar sticker ut med sin fasad som är gul och ger känslan av att det runt omkring speglar sig i fasaden. På Universitetsbiblioteket, eller UB som vi säger, sitter väldigt många studenter dagligen och pluggar. Här välkommnar vi även allmänheten till att låna böcker, fika, umgås eller bara läsa dagens tidning. På UB i Kalmar hittar du bland annat ett café, infocenter, Linnékåren, studieplatser och grupprum. Klicka dig runt i vår digitala rundtur nedan för att se hur Universitetsbiblioteket i Kalmar ser ut. Vi utgår ifrån våra populära studieplatser som finns på våning 2 med utsikt över Kalmar gästhamn, välkommen.

Titta runt i våra föreläsningssalar

Nedan har vi har plockat ut en föreläsningssal och en praktisk lärmiljö. Du kan såklart klicka dig vidare i rundturen och gå vidare för att upptäcka flera andra typer av salar. På Universitetskajen i Kalmar finns det 56 föreläsningssalar. Utöver föreläsningssalar och praktiska lärmiljöer finns det många grupprum och studieytor. Nedan ser du den största föreläsningssalen som heter Aula Sienna där det finns plats för 250 personer. Nedanför den hittar du en praktiskt lärmiljö som finns i hus Vita, som används av våra sjuksköterskestudenter. 

Föreläsningssal Aula Sienna

Den största föreläsningssalen på Universitetskajen, Aula Sienna, som rymmer 250 personer. Den här salen används av större studentgrupper och föreläsningar. Aulan används också till evenemang av olika slag. Klicka din runt och kika runt i salen, som ligger i hus Culmen. I hus Culmen har vi också en hel del tentamenssalar, där studenterna skriver sina tentor och olika typer av studieytor.

Praktisk lärmiljö sjuksköterske- och barnmorskeprogrammet

I hus Vita hittar du fakulteten för hälso- och livsvetenskap som bedriver utbildning inom hälsa, vård och naturvetenskap. Nedan kan du klicka dig runt i en av våra lärmiljöer som finns på kliniskt träningscentrum, förkortat KTC. Här får studenterna träna på praktiska moment under sin utbildning i en autentisk sjukhusmiljö. Målet är att studenterna ska känna sig trygga med olika moment som ingår i sjuksköterskans, specialistsjuksköterskans eller barnmorskans arbetsuppgifter.

Universitetskajen i Kalmar sett från Gästhamnen

Universitetskajen Kalmar historia och siffror

Universitetskajen Kalmar är ett stadsintegrerat universitet. Här hittar du sex byggnader som innehåller alla våra fakulteter, program, universitetsbibliotek, restauranger, cykelgarage, studieytor med mera – allt inom ett stenkast ifrån varandra. Allt är samlat på ett och samma ställe helt enkelt, dessutom väldigt nära Kalmar centralstation, havet och pulsen i staden. Detta ger våra studenter och medarbetare unika möjligheter att samverka med varandra, samhället och näringlivet. Universitetskajen stod helt färdigt år 2020, innan det fanns Linnéuniversitetet utspritt i Kalmar på över 15 olika adresser. Idag studerar 44 000 studenter på Linnéuniversitetet där ungefär 28 000 studenter tillhör Växjö och 16 000 tillhör Kalmar. Tänk på att du som är student i Kalmar har bostadsgaranti.