Växjö campus

Välkommen till Växjö campus

Växjö campus är unikt i Sverige. Det utmärker sig genom att ha allt samlat på ett och samma ställe. Våra studenter hittar allt för studielivet och vardagslivet inom gångavstånd. Här hittar du lärosalar, institutioner, fakulteter, universitetsbibliotek, idrottshall, resturanger, kaféer, gym, badplatser, ett slott (!), vandringsleder, natur och skog, grönområden, pubar, studentytor, studentlägenheter med mera. Använd vår digitala rundtur ovan för att klicka runt och titta på hur Växjö campus ser ut, eller klicka på länken nedanför för att få upp rundturen i fullskärm.

Universitetskajen i Kalmar. Studenter som rör sig på universitetsområdet i utomhusmiljö

Universitetskajen Kalmar

Linnéuniversitetet finns på två orter, Kalmar och Växjö. I våra digitala rundturer kan du såklart klicka dig vidare mellan orterna, men här kan du hoppa till Kalmar direkt om du vill kika på hur Kalmar ser ut. Klicka dig vidare till vår Digitala rundtur för Universitetskajen Kalmar.

Universitetsbiblioteket Växjö

Välkommen in i vårt universitetsbibliotek i Växjö, eller som vi enkelt säger UB. Här sitter ett tusentals studenter varje dag från tidig morgon till sena kvällar. I biblioteket hittar du grupprum, studieplatser, tysta zoner, ett café och mycket annat som ska hjälpa dig som student under din studietid här hos oss. Klicka dig runt i vår digitala rundtur för att se hur UB och en del av våra studiemiljöer ser ut. Vi utgår ifrån en av de populära studieytorna som finns på våning 2.

Kika runt i våra föreläsningssalar

Nedan kan du gå runt i två av våra föreläsningssalar, men du kan gå vidare och upptäcka fler såklart. Vi har 76 olika föreläsningssalar i Växjö där den största rymmer 350 personer och den minsta 15 personer. Utöver våra föreläsningssalar så har vi en hel del grupprum och studieytor där våra studenter sitter och pluggar dagligen.

Föreläsningssal

Här kan du gå runt i en av våra klassiska föreläsningssalar, den som heter Weber och finns i hus K. Salen rymmer 56 personer och används av de flesta programmen som ges på Växjö campus. Alla salar över 50 platser har ett namn, till exempel Weber. Övriga rum och salar har husets bokstav och en siffra. Den första siffran betyder vilken våning salen finns på, till exempel K1061 finns då i hus K och våning ett. I vår digitala rundtur kan du gå runt i både stora och små salar som finns i alla byggnader runt om på Växjö campus.

Specifika föreläsningssalar 

Här ser du en av våra speciallokaler som är optimerad för just polisutbildningen. En så kallad grepphall där polisstudenterna tränar grepp. I alla våra olika hus på Växjö campus finns det olika typer av speciallokaler och verksamhetsspecifika lokaler. I våra digitala rundturer kan du hitta laborationssalar, föreläsningssalar och undervisningslokaler som är optimerade för bland annat sjuksköterskestudenter, polisstudenter, byggstudenter, mjukvarustudenter med mera.

Växjö Campus, studenter som sitter och rör sig utomhus

Växjö campus historia och statistik

Växjö Universitet grundades 1977, då som Högskolan i Växjö. Högskolan i Växjö startade först som en filial till Lunds Universitet år 1967. År 1999 fick den status som universitet. Växjö Universitet slogs samman med Högskolan i Kalmar år 2010 och bildade då Linnéuniversitetet. Idag studerar 44 000 studenter på Linnéuniversitetet där ungefär 28 000 studenter tillhör Växjö och 16 000 tillhör Kalmar. På Växjö campus finns allt du behöver för både ditt studentliv och vardagsliv och totalt finns det idag cirka 3700 studentlägenheter här.