Det kulturella universitetet

Vårt mål är att erbjuda kultur till studenter och medarbetare, att stödja projekt där konst och vetenskap möts, och att samverka med kulturorganisationer i vår omvärld.

Kultur på Lnu

Vi arbetar för att Linnéuniversitetet ska vara ett universitet där kulturen är närvarande. Detta görs på många sätt. Du möter konst var du än går, både ute och inne. Du kan bli bjuden på lunchkonserter, teaterföreställningar eller utställningar.

Per Tengstrand
Världspianisten Per Tengstrand spelar Fantasie impromtu av Chopin.
1 4

Konst och vetenskap

När konst och vetenskap möts händer spännande saker. En avhandling kan illustreras med dans. En forskare och en regissör kan tillsammans arbeta fram en performance lecture. Konstnärer och forskare kan mötas i en utställning eller en workshop. Forskares resultat kan bli en installation. Vetenskapliga rön kan förstärka upplevelsen vid en konsert.

Den dansade avhandlingen med titeln ”Entreprenörskap i skolan - förändrade ideal” som regisserats av Anna Eklund och Liv Trulsson
Konstinstallation med grönt ljus och en människa som rör sig
Installationen "Aurora - Connecting senses" som skapats av Signe Kjaer Jensen och Cristina Pop Tiron från Linnaeus University Centre for Intermedial and Multimodal Studies.

Samverkan

Vi vill gärna samverka med kulturorganoisationer i vår omvärld. Har du en idé är du varmt välkommen att kontakta Christina Dahlgren. Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Vi har redan nu många samverkansprojekt igång. Som några exempel kan nämnas Musiken och människan med Musica Vitae , Performance lectures med Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Kulturbryggan med Hofs lifs och utställningen En låda på vinden med Huseby bruk.

Linnéuniversitetet är också en part i projektet Nya Småland. Här kan du läsa mer om det projektet.

David Calås, doktorand i företagsekonomi, föreläser på en PechaKucha-kväll med tema Leonardo da Vinci, på Kalmar slott i oktober 2018.