Ikoner ovanför jordklot

Säker lagring av forskningsdata med Sunet Drive

Nu kan du som forskar lagra ditt forskningsprojekts data säkert och smidigt med tjänsten Sunet Drive. Lagringen sker på svenska servrar och uppfyller alla krav för att hantera känsliga personuppgifter. Tjänsten underlättar även samarbete med andra forskare och projektdeltagare.

– Som forskare vid Linnéuniversitetet rekommenderas du att använda Sunet Drive för lagring av ditt forskningsprojekts data. Det är en säkrare tjänst än de lösningar vi har haft tidigare, säger Ida Ahlström, samordnare för Linnéuniversitetets stödverksamhet till forskare i frågor om forskningsdata.

Sedan den 22 november finns Sunet Drive tillgänglig för dig som forskar vid Linnéuniversitetet. Läs mer och beställ en lagringsyta till ditt forskningsprojekt på sidan Forskningsdata på Medarbetare. Där hittar du även mer information om hantering av forskningsdata.

Vill du veta mer om Sunet Drive eller få stöd och råd kring datahantering? Kontakta Linnéuniversitetets stödverksamhet dau@lnu.se som hjälper dig med hur data hanteras under forskningsprocessen.

Läs mer på medarbetare:

https://lnu.se/medarbetare/forum/linneuniversitetet/saker-lagring-av-forskningsdata-med-sunet-drive/