Samarbeta med oss
Vi är övertygade om att ett öppet universitet och ett nära samarbete med omvärlden är bra för alla. Därför samverkar vi gärna med företag, organisationer och lärosäten. Erfarenheten har lärt oss att dessa möten skapar stora värden, både för dig personligen, din organisation – och för Linnéuniversitetets studenter och forskare.
Olika former av samverkan vid Linnéuniversitetet
-
Samarbeta med studenter Vid Linnéuniversitetet finns många möjligheter till samverkan med studenter i form av praktik, examensarbete och andra projekt – ett samarbete som båda parter tjänar på!
-
Samarbete med forskare Företag och organisationer är välkomna att kontakta Linnéuniversitetet vid frågor som rör samverkan med våra forskare.
-
Linnéuniversitetets internationella samarbete Linnéuniversitetet är ett internationellt universitet i Småland som arbetar med globala samarbeten genom partnerskap och nätverk inom utbildning,…
-
Kompetensutveckling för yrkesverksamma När du vill utveckla din egen kompetens eller när du vill vidareutbilda dina medarbetare så har vi ett brett utbildningsutbud. Många av utbildningarna ges på…
Du kan samarbeta tillsammans med våra forskare, lärare och studenter på det sätt som passar dig. Vid Linnéuniversitetet är projekt, praktikperioder, examensarbeten, uppdragsutbildning, mentorskap eller kompetensutveckling olika möjligheter till samarbete. Våra samverkanskoordinatorer fungerar som länken mellan universitetet och det omgivande samhället, och hjälper dig att hitta de rätta formerna för samarbete.
Vad menar vi med samverkan?
Det här menar vi med samverkan
Samverkan med studenter och utbildningsprogram
Öka kunskapen om ditt företag och din bransch genom att:
• ta emot studenter på studiebesök
• jobba tillsammans med studenter i deras examensarbeten
• delta i universitetets arbetsmarknadsdagar
• visa intresse att delta i programråd för att påverka relevansen i utbildningen
Bidra till att förbereda studenter för yrkeslivet genom att:
• erbjuda praktikplatser för att öka möjligheterna att koppla samman teori och praktik
• bli mentor
Samverkan med lärare och forskare
När du öppnar din dörr för studenter, ökar kontaktytorna för att också kunna etablera samarbete med lärare och forskare. Det kan handla om:
• problemlösning,
• utvecklingsprocesser,
• utveckling av affärsmodeller,
• produkt- och tjänsteutveckling,
• kompetensutveckling,
• nätverkande
Samverkan för regional utveckling
Tillväxt och utveckling för ett enskilt företag räcker inte för att utveckla vår region eller ställa om till ett hållbart samhälle. Vi tror att vi behöver samordna våra resurser och utvecklingsfokus på några olika arenor för att skapa verklig kraft för utveckling och förändring.
Vilka de arenorna och områdena är, måste definieras i samverkan mellan många olika aktörer och bygga på de styrkor regionen och Linnéuniversitetet har.
Projekt och nätverk inom samverkan
Våra projekt och nätverk
-
Storsatsning för samhällsförändring Linnéuniversitetet inleder en storsatsning i mångmiljonklassen för att bli ännu bättre på samverkan för samhällsförändring. År 2020 ska effekterna av satsningen…
-
The Bridge Ett unikt partnerskap mellan Södra, IKEA och Linnéuniversitetet som förenar akademi och näringsliv för innovation och hållbarhet, med fokus på skogsbruk och trä.
-
Centrum för interprofessionell samverkan och sambruk inom akut vård (CISA) Forskning kring interprofessionell samverkan och sambruk inom akut vård följer patientens väg genom den akuta vårdkedjan,…
-
Centrum för ledarskap i Småland Alla företag, offentliga organisationer och ideella föreningar behöver arbeta med förnyelse av sina verksamheter. Ledare behöver därför skapa och utveckla organisations…
-
Centrum för skolutveckling (CSU) Centrum för skolutveckling ansvarar för att genomföra uppdrag inom utbildning, forskning och samverkan som riktar sig mot förskolans och skolans verksamheter.
-
Etikkommittén Sydost Etikkommittén Sydost (engelskt namn: "Ethical Advisory Board in South East Sweden") bildades 2005 och består av representanter från Linnéuniversitetet, Blekinge Tekniska Högskola,…
-
Global Classroom – Virtuell mobilitet vid Linnéuniversitetet Projektgruppen Global Classroom har utvecklat ett koncept för att främja internationalisering på hemmaplan där vi utgår från de enskilda…
-
Hälsa, humaniora och medicin Hälsa, humaniora och medicin utgör sedan hösten 2010 ett av samarbetsområdena inom avtalet mellan Region Kronoberg och Linnéuniversitetet.
-
Projekt: Kompetensväxel inom skog och trä (KVIST) Är du student och vill komma i kontakt med skog- och träindustrin under din studietid? Eller företag som vill samarbeta med studenter, lärare och…
-
Linnaeus Innovation Design Lab Linnaeus Innovation Design Lab – Mötesplats Pukeberg är en regional innovations & designdriven samverkansplattform.
-
MatPLUS – ett utvecklingsprogram för små och medelstora livsmedelsföretag En grundläggande idé med projektet MatPLUS (Plattform för Lärande, Utveckling och Sälj) är att stärka individer i arbetet med…
-
Mentorprogrammet I mentorprogrammet vill vi stödja våra studenter genom personlig utveckling som en extra förberedelse på yrkeslivet. Mentorer och studenter får möjlighet att träffas för att ta del av…
-
Nätverk På Linnéuniversitetet finns ett stort antal nätverk där vi samverkar med skolor, näringsliv, andra universitet med mera. Nätverken ger möjlighet för alla parter att utbyta erfarenheter och…
-
Skolnätverk På Linnéuniversitetet finns ett stort antal nätverk där vi samarbetar med förskolor och skolor. Våra skolnätverk samordnas av Regionalt utvecklingscentrum, RUC.
-
RUC, Regionalt utvecklingscentrum När samhället förändras, förändras skolan. Och vice versa. Tillsammans med huvudmän och yrkesverksamma inom skolväsendet, arbetar RUC för skolutveckling och…
-
Skog- och träcentrum syd (STCS) Skog- och träcentrum syd är ett samarbetsprojekt för att kraftsamla kompetenser inom södra Sveriges skogsnäring och en del av den regionala skogsstrategin. Genom…
-
Smart Housing Småland Smart Housing Småland bygger en internationellt ledande innovationsmiljö som, med användaren i centrum, skapar smart boende och hållbar byggd miljö med bas i glas och trä.
-
TeMa Linné – Centrum för skolsamverkan Här samlas de möjligheter, riktade mot skolan, som fakulteten för teknik erbjuder. Det handlar om nätverksarbete, kompetensutveckling, konferenser,…
-
Plattform Migration En strategisk plattform för migrations- och integrationsforskning vid Linnéuniversitetet ska bidra till samverkan och ökat kunskapsutbyte. Inom plattformen samarbetar forskare inom…
-
Plattform eHälsa Plattform eHälsa (2018–2020) var en strategisk plattform för e-hälsa vid Linnéuniversitetet med syfte bidra till samverkan och ökat kunskapsutbyte. Inom plattformen samarbetade…
Nyhetsbrev
Vill du få information om vad som händer inom samverkan i allmänhet, och uppdragsutbildning och kompetensutveckling i synnerhet på Linnéuniversitetet?
Fyll i dina kontaktuppgifter så skickar vi vårt nyhetsbrev till dig.
Anmälan till nyhetsbrevet
Vi byter system så snart kommer det ett nytt formulär här. Vill du inte vänta så välkommen att maila till samverkan@lnu.se
Nyheter inom samverkan
-
Spännande panelsamtal om cybersäkerhet på årets Digitalidag Nyhet
-
Två doktorandtjänster får finansiering av KK-stiftelsen Nyhet
-
Hallå där! Khaled Walid, nyss hemkommen från EUniWells skolambassadörsprogram i Florens Nyhet
-
AI-kommissionens Färdplan för Sverige Nyhet
Evenemang
-
Dialog mellan rättsstaten och medborgarna Workshop En ifrågasatt demokrati
-
MONOLOG: Nina Ernst - Vem är jag? En liten föreläsning om grafiska självbiografier, dess tematik och berättelseelement och det tecknade jaget Föreläsning
-
Lansering av EUniWells nya kurs- och utbildningskatalog Evenemang
-
Conspiracy Theories and the Threat to Democracy: Ways Forward Workshop En ifrågasatt demokrati
-
Konst som stör och berör? Utställning - Heldag
-
Växjökonferensen 22–23 januari 2025 Konferens - Heldag
-
Säkrare läkemedelsanvändning med hjälp av hälsodata, artificiell intelligens och tvärvetenskaplig samverkan Forskningsseminarium eHälsa
-
EUniWell Social Talks: Hur regionala attityder till invandring leder till administrativ diskriminering Öppen digital föreläsning
-
Konstvisning Växjö Konstvisning
-
Konstvisning Kalmar
-
RUC-råd 7 februari 2025 Konferens
-
Att (sam)skapa residens Samtal
-
Digitala verktyg som del av yngre barns livsvärld och lärande
-
Öppet hus Växjö
-
Konstvisning Växjö (på engelska) Konstvisning
-
Öppet hus Kalmar
-
Konstvisning Kalmar (på engelska) Konstvisning
-
EUniWell Social Talks: Från kategorisering till diskriminering i europeisk migrationspolitik Öppen digital föreläsning
-
Byggardagen i Kalmar 2025 -mötesplatsen för studenter och byggbranschen! Nätverkskonferens
-
EUniWell Social Talks: Rasism i högre utbildning: social rättvisa, inkludering och privilegier i ljuset av Black lives matter Öppen föreläsning, på plats och online
-
Konstvisning Växjö Konstvisning
-
Konstvisning Kalmar Konstvisning
-
EUniWell Social Talks: Bekämpning av diskriminering inom idrotten - den rättsliga ramen Öppen digital föreläsning
-
EUniWell Social Talks: Bekämpa diskriminering i samband med könsrelaterade frågor Öppen digital föreläsning
-
Konstvisning Växjö (på engelska) Konstvisning
-
Konstvisning Kalmar (på engelska) Konstvisning
-
Konstvisning Växjö Konstvisning
-
Konstvisning Kalmar Konstvisning
-
CISA-konferensen 2025 Konferens Heldag
Avdelningen för externa relationer
Avdelningen för externa relationer erbjuder expertkompetens och utvecklingsstöd inom externfinansiering, innovation, samverkan, och internationalisering. Välkommen att kontakta oss.