musiklärare med studenter

Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap

Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap ansvarar för att genomföra uppdrag inom utbildning, forskning och samverkan som riktar sig mot skolans verksamheter.

Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap vid fakulteten för samhällsvetenskap har som uppdrag att bidra till en komplett akademisk miljö som inkluderar och integrerar forskning, utbildning och samverkan rörande förskola, skola och lärarutbildning. Centrumet arbetar med samverkan i form av uppdragsutbildning, föreläsningar, processtöd, utvärdering och praktiknära forskning inom utbildningsområdet.

Våra forskargrupper utgör en viktig bas för arbetet med samhällelig drivkraft. Kopplat till centrat finns forskare och lärare inom förskola, skola och utbildning. Vi genomför uppdrag tillsammans med Skolverket, riktade uppdrag för skolhuvudmän inom ramen för regeringens program Samverkan för bästa skola, nyanländas lärande, rekryteringsutbildning, följeforskningsuppdrag rörande skolutveckling och undervisning med mera.

studenter i universitetsbiblioteket