Students on campus

Internationell studentrekrytering

Linnéuniversitetet arbetar aktivt med internationalisering och en del av det är arbete med rekrytering av internationella studenter.

Arbetet med internationell studentrekrytering fokuserar på marknadsföring, rekryteringsaktiviteter och utbildningsinformation som är riktad till internationella studenter. I huvudsak syftar arbetet till att rekrytera studieavgiftsskyldiga studenter (icke EU-/EES-medborgare), men även europeiska studenter, till vårt utbildningsutbud, program och kurser, med undervisningsspråk engelska.

Sektionen för studentrekrytering och studentkommunikation vid kommunikationsavdelningen ansvarar för det arbetet med internationell studentrekrytering.

De viktigaste rekryteringsaktiviteterna vi arbetar med är digital annonsering, mässor (digitala och fysiska), webinarier, utbildningsportaler, rekryteringskonsulter och studentambassadörer. I dessa rekryteringsaktiviteter samarbetar vi med olika aktörer som är listade nedan.

Utbildningsportaler/Chattverktyg

  • Educations
  • Keystone
  • FindAMaster
  • Studyportals
  • Study.EU
  • Unibuddy

Utbildningskonsulter

För internationell studentrekrytering samarbetar vi med utbildningskonsulter. Konsulterna sorteras nedan utifrån de land/länder de huvudsakligen arbetar i.

Samarbeta med oss

Vill du samarbeta med oss gällande studentrekrytering? Kontakta oss på study@lnu.se 

Plugga på Linnéuniversitetet

Är du intresserad av att studera på Linnéuniversitetet? Läs mer om oss!