Projekt och nätverk
Linnéuniversitetet deltar i flera projekt och nätverk och många ligger på institutionsnivå. Här presenteras de universitetsövergripande samarbeten som universitetet deltar i.
Baltic University Programme
Baltic University Programme (BUP) är ett universitetssamarbete med ca 90 medlemsuniversitet i Östersjöregionen. Huvudsyftet är att stärka regionala utbildnings- och forskningssamarbeten, men också att främja en större medvetenhet inom fokusområdena hållbar utveckling, miljöskydd och demokrati.
Om du har några frågor går det bra att kontakta Daniel Silander.
EUniWell
EUniWell (Europauniversitetet för välbefinnande) är ett strategiskt universitetsövergripande samarbete och är en av de allianser som ingår i EU:s European Universities Initiative inom Erasmus+.
Euraxess
Euraxess är ett nätverk med stöd från EU Kommissionen som främjar forskares rörlighet och karriärutveckling i Europa. Linnéuniversitetet är ett Euroaxess center.
International Association of Universities
International Association of Universities (IAU) är en medlemsledd icke-statlig organisation som arbetar inom högre utbildning. Organisationen arbetar med UNESCO.
International Association of Universities
iSchool
En iSchool hänvisar till forskning och utbildning på universitetsnivå inom informationsområdet (iField) som bygger på tvärvetenskapliga tillvägagångssätt.
Lärosäten Syd med representation i Bryssel
Brysselkontoret för Lärosäten Syd stödjer sju av Sveriges lärosäten för att öka lärosätenas profil på EU-nivå samt skapa djupare internationella partnerskap. Därmed är Brysselkontoret ett bra komplement till GIO-stöd för forskning, samverkan och innovation vid Linnéuniversitetet. Som forskare kan du antingen kontakta Brysselkontoret direkt, eller din representant vid lärosätet.
Om du har några frågor går det bra att kontakta Kjärstin Hagman Boström.
MIRAI 2.0
MIRAI 2.0 är ett projekt som syftar till att utveckla långvariga forskningssamarbeten mellan svenska och japanska lärosäten. Fokusområden är artificiell intelligens, hållbarhet, innovation och entreprenörskap, materialvetenskap och åldrande.
New European Bauhaus
Linnéuniversitetet är en formell partner i New European Bauhaus som är en interdisciplinär mötesplats där vi formar tillsamman våra framtida hållbara och inkluderande livsmiljöer. Genom att skära över discipliner och bygga vidare på ett bred deltagande, vill New European Bauhaus underlätta och styra omvandlingen av våra samhällen längs tre oskiljaktiga värden: Hållbarhet, estetik, och inkludering.
Nordlys
Nordlys är ett nordiskt universitetsnätverk för att främja nordisk studentmobilitet. Medlemmarna är 38 bredduniversitet från Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Norge och Sverige.
SANORD
SANORD (The Southern African Nordic Center) är ett nätverk som arbetar för att främja samarbeten och kontakter inom högre utbildning i södra Afrika och Norden.
Scholars At Risk
Scholars At Risk (SAR), ett internationellt nätverk med syfte att värna den akademiska friheten och försvara de mänskliga rättigheterna för forskare runt om i världen.
SIREUS
SIREUS är ett treårigt samarbete tillsammans med Svensk-Amerikanska Handelskammaren (SACC-USA) med fokus på kunskapsutbyte inom innovation, vetenskap och entreprenörskap och ökad talangmobilitet för studenter och forskare mellan Sverige och USA.
Om du har några frågor går det bra att kontakta Ingela Åberg.
SWETALY
SWETALY är ett samarbetsprojekt som ska stärka relationerna mellan Sverige och Italien inom forskning och högre utbildning. Fokus ligger på åldrande, AI och riskutsatta forskare.
Om du har några frågor går det bra att kontakta Kristiina Heikkilä (åldrande), Marcelo Milrad (AI) eller Lena Kulmala (riskutsatta forskare).
Småland Blekinge Halland South Sweden
Småland Blekinge Halland South Sweden är ett samarbete mellan fem regioner och två lärosäten i södra Sverige med närvaro i Bryssel. I Brysselkontorets uppdrag ingår intressebevakning av analyser av politiska initiativ och lagförslag, program- och finansieringsmöjligheter samt deltagande i samverkansplattformar.