Profilbild

Jimmy Johansson

Docent, prefekt
Institutionen för skog och träteknik Fakulteten för teknik
+46470708033
+46725264131
Spara kontaktuppgifter Ladda ner högupplöst bild

Jag arbetar med träteknik och är docent i virkeslära

Undervisning

Jag är ansvarig för Skog och Trätekniks högskoleingenjörsprogram och undervisar i flera kurser inom områden som trä som material för sågat virke, byggnader, möbler, snickerier och energi. Jag undervisar också om träteknik och maskiner som används för att göra träprodukter och hjälpemedel som CAD och metoder och filosofier för produkt- och produktionsutveckling som lean och kvalitetsteknik. Jag jobbar också med Innovation och hållbarhet för en framtid där trä skapar förutsättningarna för en bioekonomi.

Forskning

Min forskning handlar om hur träd kan utnyttjas på ett bättre sätt för förädling inom träindustrin avseende användandet av materialet och förbättring av produktionsprocessen. Genom effektiv produktutveckling och produktionsutveckling är målet att skapa attraktiva, hållbara produkter för byggande och boende med fokus på möbler, inredningar och golv både utomhus och inomhus. Speciellt har fokus varit lövträ i innovativa och hållbara applikationer. Forskningen ska stärka företags industriella konkurrenskraft i en hållbar framtid.

Uppdrag

Jag är ansvarig för Skog och Träteknik högskoleingenjörsprogram. Jag är också projektledare för flera Forsknings- och utvecklingsprojekt såsom företagsforskarskolan ProWood där jag leder Linnéuniversitetets arbete.

Publikationer

Artikel i tid­skrift (Referee­granskat)

Konferens­bidrag (Referee­granskat)

Kapitel i bok, del av antologi (Referee­granskat)

Artikel i tid­skrift (Övrigt veten­skapligt)

Konferens­bidrag (Övrigt veten­skapligt)

Kapitel i bok, del av antologi (Övrigt veten­skapligt)

Rapport (Övrigt veten­skapligt)

Doktors­avhandling, samman­läggning (Övrigt veten­skapligt)

Licentiat­avhandling, samman­läggning (Övrigt veten­skapligt)

Artikel i tid­skrift (Övrigt (populär­vetenskap, debatt))