Jag är föräldraledig på halvtid och därför svår att nå via telefon. Vänligen kontakta mig istället via e-post i första hand!
––––––––––––––
Jag är fil.dr i nordiska språk och arbetar sedan 2020 som universitetslektor i svenska språket vid Linnéuniversitetet. I såväl forskning som undervisning har jag ett brett intresse för kritiska perspektiv och samspelet mellan text och kontext. Särskilt har jag kommit att arbeta med myndighetstexter och andra typer av institutionella texter.
Undervisning
Jag undervisar och handleder på kurserna i språkrådgivning och textvård (4SV300/4SV30E), magisterprogrammet i facköversättning (4EN304/4FR314/4TY314) och på flertalet fristående kurser på såväl grund- som avancerad nivå. Emellanåt handleder och examinerar jag också uppsatser på andra program. Jag arbetar främst med kurser och handledning som rör ämnena text- och diskursanalys, retorik, kriskommunikation, språkriktighet, språkpolitik och närliggande områden.
Jag är kontaktperson för institutionens samarbete med Fakulteten för teknik och samordnar arbetet kring kurserna 1ZT022 och 1ZT023 som ingår i högskoleingenjörsprogrammen. Jag är också inblandad i att planera uppdragsutbildningar hos externa aktörer inom ramen för ämnet svenska språket.
Tidigare har jag varit verksam som lärare vid andra lärosäten, bl.a. Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och Högskolan i Halmstad. Där har jag undervisat och handlett på allt från språkvetenskapliga utbildningar till ingenjörsutbildningar.
Forskning
Jag disputerade vid Göteborgs universitet 2020 på en avhandling med titeln Från beslut till broschyr. Intertextualitet, äldre och kultur i texter inom en statlig satsning. Den handlar om intertextuella relationer mellan olika typer av texter inom en statlig satsning på äldre och kultur, samt hur diskurser om äldre och kultur kommer till uttryck i dessa texter. En populärvetenskaplig beskrivning av avhandlingen finns i följande nyhetstext: Texter om äldre och kultur berättar mer om myndigheters skrivande.
För närvarande är jag inblandad i olika forskningsprojekt som rör rättslingvistik, textgenrer i kommunal verksamhet samt retorik och AI. Jag är knuten till forskningsmiljön Centrum för fackspråk (CFS).
Uppdrag
Jag är studierektor för lärarlaget i svenska språket och de nordiska grannspråken. Det innebär att jag leder lärarlagets arbete med kursutveckling och annat, ingår i institutionens ledningsgrupp, sköter studentkontakter och hanterar ärenden som tillgodoräknanden och annat inom ramen för våra kurser.
Läs mer om kursutbuden i de olika ämnena här: