Business Process Control and Supply Chain Management, masterprogram

Fronten inom Ekonomi & Verksamhetsstyrning 120 hp

Programmet svarar upp mot de krav på effektivitet, samordning, styrning och utveckling av affärsprocesser inom och mellan företag i försörjningskedjor som global konkurrens ställer. Det innehåller två inriktningar; fronten inom ekonomi & verksamhetsstyrning, och fronten inom logistik & supply chain management.

Programmet är uppbyggt av de två ämnesområdena logistik/supply chain management och ekonomi/verksamhetsstyrning, en kombination som är unik i sitt slag. Ett genomgående tema i programmet är att hitta och skapa effektivitet inom försörjningskedjor med hjälp av leverantörsledet, för att klara de krav på värdeskapande för slutkunden som den konkurrensutsatta marknaden ställer. Ett annat viktigt tema är att genom utveckling och användning av processorienterad information och styrmetoder effektivisera processer inom det egna företagets olika delar och inte minst mellan företag.

På inriktningen Fronten inom ekonomi och verksamhetsstyrning fördjupas kunskaperna från kandidatnivån. Den första terminen innehåller kurserna Contemporary Perspectives in Management Accounting (som behandlar olika aspekter kring utveckling och användning av modern ekonomi- och verksamhetsstyrning utifrån dagens affärsklimat) och Advanced Economic Analysis, Information Systems & Risk Management (som både ger ny och fördjupad kunskap och tränar analysförmåga inom centrala delar av ekonomistyrningsområdet). I kommande terminer kommer du bland annat att läsa om utveckling och integration av styrning i organisationer och försörjningskedjor samt interorganisatorisk styrning, forskningsmetoder och e-business management. Masterprogrammet avslutas med en masteruppsats. Det är möjligt att ta en generell magisterexamen efter ett år. Programmet ges på engelska och rekryterar studenter från hela världen.

Den andra programinriktningen Fronten inom Logistik & Supply Chain Management

Karriär

Efter examen kan du arbeta både nationellt och internationellt inom ett brett område. På dagens arbetsmarknad finns det efterfrågan på ekonomer som kan samverka med andra företag och arbeta för slutkunden utifrån ett oproblemlösande och affärsmässigt arbetssätt. Programmet förbereder både för en professionell yrkeskarriär inom styrning av affärprocesser i försörjningskedjor inom både privat och offentlig verksamhet och för en forskarkarriär. Några befattningar som tidigare studenter har är exempelvis Purchaser, Affärs controller, Ekonom, Business Process Developer, Management Consultant Business och Business Development Planner.

Examen

Ekonomie masterexamen med inriktning mot Business Process Control and Supply Chain Management, fronten inom ekonomi & verksamhetsstyrning
(Huvudområde: Företagsekonomi)

Magisterutgång efter ett år

Det finns möjlighet att avsluta programmet efter ett år (60 hp) genom att välja att skriva en magisteruppsats (15 hp) under termin 2.

Studenter som fullföljer ett år av programmets två år kan då erhålla en magisterexamen med inriktning mot Business Process Control and Supply
Chain Management. Huvudområde: Företagsekonomi.

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

Internationella möjligheter

Undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Programmet tar emot studenter från hela världen, vilket bidrar till en internationell lärmiljö.

Självständig utbildningsstil

Lars

Lars hade tidigare studerat logistik och supply chain management i Tyskland och letade efter ett program som tillät honom att fokusera mer på supply chain management. Han hittade detta program, och i och med Linnéuniversitetets rykte som ett internationellt universitet var valet enkelt.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M