Akvatisk ekologi, masterprogram

120 hp

Detta masterprogram ger dig en djup förståelse för vattenorganismernas utveckling och mångfald, från virus och bakterier till alger och fiskar.

En av framtidens utmaningar för forskare, beslutsfattare och myndigheter är att förstå havens funktion för att bättre kunna vårda och förvalta havet som naturresurs. De flesta av havens livsformer utgörs av mikroorganismer, vilka svarar för omkring 50% av hela jordens fotosyntes. Utbildningen ger dig en fördjupad förståelse för de marina mikroorganismernas utveckling, mångfald och interaktioner. Med varandra och med högre växt- och djurliv i haven. Betydelsen av detta är grundläggande för att förstå, dels havens dynamik och havens roll i globala biogeokemiska cykler, dels hur ett hållbart utnyttjande av havet som naturresurs kan ske. Samspelet mellan marina system och sötvatten beaktas också.

Utbildningen är forskarförberedande och ger också en allmän kompetens i akvatisk ekologi som kan ge tillträde till arbete på myndigheter och inom privat sektor.

Utbildningen ges på engelska.

Urvalet av studenter som har sökt baseras på akademiska meriter och individuell bedömning. Alla sökande ska ansöka via antagning.se. Ansökan ska innehålla intressebrev, curriculum vitae, examensbevis och referenser.

Karriär

Kunskaper i akvatisk ekologi är mycket efterfrågade hos beslutsfattare och allmänhet. Myndigheter och privat sektor såväl nationellt som internationellt behöver den expertkompetens som utbildningen ger.

Examen

Filosofie masterexamen med inriktning mot Akvatisk Ekologi.

Huvudområde: Biologi.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar