Bastermin i matematik och fysik

30 fup

Vill du läsa IT, matematik, naturvetenskap eller teknik vid Linnéuniversitetet, men saknar behörighet? Basterminen öppnar dörren till en mängd spännande utbildningar inom dessa områden!

Basterminen är ett smart sätt att bredda din behörighet, eller fräscha upp dina kunskaper om de har några år på nacken. Du läser matematik motsvarande gymnasiets kurs 3c samt fysik 1 och 2 (för den som har Ma3c från gymnasiet finns möjlighet att läsa Ma4). Den inledande matematikkursen är mer omfattande än motsvarande kurs på gymnasiet för att underlätta för dem som läst kurs 2a eller 2b på gymnasiet.

Basterminen gör dig behörig till universitetsstudier på en mängd program inom områdena IT, matematik, naturvetenskap och teknik, vissa inriktningar inom lärarutbildningen med mera (förutsatt att du uppfyller eventuell övrig behörighet). För de studenter som genomfört basterminen med godkänt resultat på samtliga kurser finns ett antal garantiplatser på program inom dessa områden vid Linnéuniversitetet följande hösttermin.

Men basterminen låter dig inte bara läsa in kunskaper du saknar utan fungerar också som en introduktionstermin till kommande universitetsstudier. Du skaffar dig bra studieteknik, får en inblick i studentlivet, lär känna lärare och bekantar dig med Växjös campus.

Karriär

Väljer du att fortsätta studera efter basterminen, ger en utbildning inom områdena ovan en bred grund som gör det möjligt att arbeta inom många olika branscher och yrken. Läs mer under respektive program.

Examen

Basterminen är en förberedande utbildning och leder inte till någon examen.

Mer om programmet

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M