Customer Experience Management

180 hp

Vill du lära dig konsten att skapa starka varumärken via genomtänkta kundupplevelser? I detta program får du kunskap om hur du designar och kommunicerar dessa upplevelser så de tillsammans förmedlar en trovärdig och tydlig identitet. Artificiell intelligens, AI, är ett av de verktyg som du kommer kunna använda för att förändra kundupplevelsen till det positiva. Att arbeta med Customer Experience skapar kundlojalitet och således både affärs- och verksamhetsnytta.

Under utbildningen utgår vi från en kunds helhetsupplevelse av ett företag. Du lär dig att skapa en strategi för att kunna samordna och leda hur företaget skapar upplevelser för kunden. Företagsekonomi och Medieproduktion, där digitalisering är ett viktigt tema, är två centrala ämnesområden i programmet. Dessa kunskapsfält behövs för att inte bara förstå hur kundupplevelser skapas och påverkas, utan även för att kunna förändra och utveckla nya koncept i företag och organisationer. Programmets inslag av medieproduktion stärker din förmåga att uttrycka dig och arbeta med digitala verktyg och medier som behövs för att skapa text, bild och grafisk design för webben. Efter utbildningen kommer du vara rustad för att strategiskt utveckla, samordna och leda kundupplevelsen på alla nivåer både i det fysiska och digitala rummet.

Vi erbjuder dig en dynamisk och intensiv lärandemiljö som kombinerar akademisk kunskap och aktuell forskning med nära kontakter med företag och organisationer. För att du ska få relevant kunskap inför din kommande karriär är programmet framtaget i nära samarbete med näringslivet. Det innebär också att du, under sista året, kan välja att ha praktik på ett företag eller i en organisation. Praktiken ger dig erfarenhet och möjlighet att skapa ett nätverk i branschen.

Karriär

Med en examen från Customer Experience Management öppnas stora möjligheter för en ledande och strategiskt utvecklande karriär, både nationellt och internationellt. Dina kunskaper i att skapa content och kampanjer för digitala och sociala medier är något som efterfrågas från allt fler arbetsgivare.

Programmet ger dig en kandidatexamen i företagsekonomi vilket öppnar upp för en bred arbetsmarknad. Du skulle bland annat kunna jobba med:

• Sociala medier

• Kampanjer och digital marknadsföring

• E-handel och affärsutveckling

• Kommunikation

• Projektledning

Våra tidigare studenter arbetar idag som bland annat Customer Experience Manager, Marketing Technology Specialist, Content Creator och ansvarig för sociala medier.

Examen

Filosofie kandidatexamen med inriktning mot Customer Experience Management

(Huvudområde: Företagsekonomi)

Ansökan till senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst två terminer på programmet kan söka till senare del av programmet. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer.

Information om senare del av program.

AACSB accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 

Läs mer om AACSB

Internationella möjligheter

En del av undervisningen sker på engelska. På så vis förbereder du dig inte bara inför en nationell karriär, utan även inför en karriär i internationella sammanhang. Du kan även välja att studera utomlands under en termin på ett av våra partneruniversitet i Europa, USA och Asien.

Programmet har ett unikt samarbete med Ecole de Management de Normandie, som gör att våra studenter erbjuds att ta sin utbytestermin vid deras campus i Paris, Caen, Le Havre, Oxford, Dublin eller Dubai. I Paris kan du ta kurser inom ”Luxury Marketing” och arbeta med kända varumärken som Dior, Louis Vuitton med flera.

Läs mer om de internationella möjligheter du har på Linnéuniversitetet.

Förbered dig med matematik!

Förbered dig med matematik! Studera en kurs i matte på distans för att förbereda dig inför dina studier. När din utbildning startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik.

Kursen förberedande matematik vänder sig till dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig genomgång/repetition av den matematik som ges första terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Kursen ges på distans och berättigar dig att söka studiemedel. Du anmäler dig via antagning.se:

Förberedande matematik för högskolestudier ll

Antagningsstatistik

Är du nyfiken på vilka antagningspoäng som behövs för att komma in på utbildningen? Här kan du hitta statistik från tidigare antagningsomgångar. Tänk på att poängen blir olika varje gång beroende på vilka som söker, så det är alltid värt att söka om du är behörig.

Antagningsstatistik på uhr.se

Så snabbt får ekonomistudenter jobb

Diagrammet visar hur många procent av studenter på Ekonomihögskolan som fick jobb inom en viss tid efter examen år 2017 och år 2020. 40% av studenterna har fått ett jobb redan innan de tog sin examen.

Informationen är hämtad från Linnéuniversitetets alumnundersökning.

Jag vet hur jag ska kompromissa mellan ekonomi och kreativitet

Ellen Brantemo med blont lockigt hår och svart skjorta i ett kontorslandskap.

Som projektledare på en mediebyrå har Ellen Brantemo stor nytta av att veta var marknadsföringsinvesteringar bör göras, men också hur.

Studierna på Customer Experience Management har också gett henne kunskap om att rent praktiskt genomföra marknadsföringsprojekt, samtidigt som hon kan följa upp resultatet och effektivisera processerna.

Utbildningen har gett mig ett helhetsperspektiv helt enkelt, förklarar Ellen.

Jonas jobbar som Sales Lead E-commerce på Nordic Nest  

Jonas, alumn från Customer Experience Management

Som ansvarig för försäljning och lönsamheten på ett av världens största bolag inom skandinavisk design och heminredning har det hjälpt mig med en bred utbildning inom både marknadsföring och företagsekonomi. Studierna på programmet Customer Experience Management har gett en inblick hur vi på ett modernt och agilt sätt kan arbeta strategiskt i den digitala miljön.

Förutom helhetsperspektivet inom marknadsföring gav utbildningen mig den grundläggande kunskap inom ekonomistyrning. Något som med nuvarande makromiljö blir allt viktigare för företag.

Vanligt program i Europa, men ovanligt i Sverige

Linn Muller

Blandningen mellan marknadsföring, ekonomi, kommunikation och design lockade Linn till att välja Customer Experience Management. I Europa är programmet rätt vanligt, men i Sverige är programmet på Linnéuniversitetet mer unikt av sitt slag. Detta tror Linn kan vara till fördel senare i arbetslivet.

Mer om programmet

Customer Experience Management innehåller en praktikkurs där du får möjlighet att skaffa dig professionella meriter för att stärka din kompetens för framtida intressanta arbetsgivare. Det är ett unikt tillfälle att få erfarenhet inom branschen. Samtidigt skapar vi nytta i nära samarbete med näringslivet.

Evelina Lundberg och Emelie Fors hade sin praktik på Nordic Nest i Kalmar där de ansvarade för ett projekt som handlar om att utforma strategier för Influencer Marketing. 

Studenter mötte forskare och företag på inspirationsdag

Linn Möller, Chiara Lacandelo och Filip Hjertqvist

På Linneuniversitetet arbetar vi ständigt med att hitta nya sätt som kan länka samman företag, forskare och studenter. Studenter från Customer Experience Management deltog i en inspirationsdag där forskare, företag och studenter delade med sig om sina tankar och synpunkter om hur man bygger ett hållbart varumärke.

Vanliga frågor om programmet

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar